Oleg Kirijev Foto: DOP (promo)
Kultura

PANČEVO: Ruski saksofonista Oleg Kirejev večeras u Apolu

Pančevo, Sre, 18/07/2018 - 11:19
Aleksandar StojkovićKoncert ruskog saksofoniste Olega Kirejeva i njegovog kvarteta, biće održan u sredu, 18. jula od 21 sat, u dvorani Apolo, Doma omladine Pančevo. Koncert je trebalo da se održi u Letnjoj bašti, ali je zbog mogućih padavina premešten u zatvoreni prostor. Ulaz je besplatan.

Pored Olega u njegovom kvartetu sviraju poznati Beogradski jazz muzičari Milovan Paunović, Branko Marković i Dušan Ivanišević.

Svestrani saksofonista iz Rusije, Oleg Kirejev je jedan od prvih muzičara koji je inkorporirao Baškirijske narodne instrumente i grleno pevanje (slicno Mongolskom) u jazz. Podjednako je zainteresovan za mejnstrim i modalni jazz kao i za fjužn i druge modernije ritmove. Rođen i odrastao u Baškiriji, oblasti u blizini granice Evrope i Azije, Oleg je bio u mladosti izložen uticaju dve muzičke tradicije, Azijske i Evropske. Njegova strast prema tradicionalnom jazzu i bi bapu, kombinovana sa folkloram regiona, pomogla mu je da razvije sopstveni prepoznatljivi stil i postavi svoje ime među najinteresantnije instrumentaliste savremene Ruske jazz scene.

Snimio je trinaest cd izdanja, od toga dva cd-a u New York-u sa tamošnjim poznatim muzičarima (Keith Javors, Boris Kozlov, Erich Strickland, Tom Harrell, Ben Williams itd) i aktivan je širom Evrope, SAD i Japana.  
MarketingNajnovije vesti