Miroslav Savkov Foto: Relja Jarkovački
Kultura

PANČEVO: U muzeju otvorena izložba, a ispred održan koncert

Izvor: 
Omladinska redakcija 013info - Relja Jarkovački Uto, 16/08/2022 - 17:24Narodni muzej Pančevo u ponedeljak je publiku različitih godišta obradovao bogatim kulturno-umetničkim programom. Pančevački umetnik Miroslav Savkov u 19 časova u prostorijama muzeja otvorio je svoju izložbu ,,Sjaj reljefa”, kojom je otvorena jesenja izložbena sezona u muzeju.

Miroslav Savkov izlagao je od 1985. godine na oko 450 izložbi, od čega 75 u inostranstvu. Učestvovao je na 26 likovnih kolonija i dobitnik je velikog broja nagrada u zemlji i inostranstvu. Novi ciklus radova „Sjaj reljefa“ poseduje izražajnu snagu matrice i potencijal otiska. U osnovi njegovih radova je snaga reljefa kolažiranog od ostataka svakodnevice i produkata civilizacije osobitim stvaralačkim metodom maštovnjaka. Prepoznati likovi - a nisu svi ljudski, nalik pticama, fantastičnim stvorovima i poznatim životinjama, iako hibridni, javljaju se kao ljudski jer potiču od čoveka. 

Nakon otvaranja izložbe ispred Muzeja za najmlađe sugrađane zasvirao je ,,Nemanja Nikolić kvartet”, izvedbom poznatih pesmama iz animiranih i crtanih filmova Diznija. 

Nemanja Nikolić kvartet čine školovani muzičari koji već duže vreme tematski nastupaju izvođenjem poznatih pesama grupe Queen i izvođenjem numera iz crtanih filmova Diznija. Sastav je ispred muzeja ulepšao veče mališanima i roditeljima koji su bili u parku.
MarketingNajnovije vesti