Veče poezije
Kultura

PANČEVO: Veče poezije održano u Coffee Shop-u

Izvor: 
013info Pon, 27/06/2022 - 16:41Drugo po redu Veče poezije u organizaciji Omladinske redakcije 013info održano je u nedelju, 26. juna,  u letnjoj bašti Coffee Shop-a.

U prijatnom letnjem ambijentu oko 20 časova začuli su se prvi stihovi, a recitatori su pažnju publike držali od prvog do poslednjeg trenutka. Zvuci gitare koji su upotpunjavali atmosferu bili su s vremena na vreme prekidani aplauzima podrške.

Mladim pančevačkim pesnikinjama i pesnicima Nataliji Mitić, Milici Pejatović, Marineli Boljancu, „Žabi“, Vladimiru Milanoviću, Radovanu Nikoliću i Iliji Tepšiću, podršku je pružio veliki broj prijatelja i čak i sama bašta kafića, koja je bila  potpuno ispunjena, odisala je pozitivnom energijom.

Dela, čije reči su prisutni pažljivo upijali, govorili su Aleksandra Živadinović  i Aleksandar Gerasimovski, a sa njihovim glasovima preplitali su se tonovi gitare Zorana Ilića i Maria Milićevića iz Škole gitare "Gitarta".

Voditelj programa, Relja Jarkovački, ovoj večeri je pružio dinamiku, a samim učesnicima je pomogao da se oslobode treme i da sebe i svoja dela predstave u najboljem svetlu.

Poezija, muzika, omladina i oni koji će to uvek ostati bez obzira na godine, prijateljstvo i ljubav ponovo su se našli okupljeni na jednom mestu, a kako se čini ovo bi mogla postati lepa tradicija okupljanja onih koji rečima umeju da stvore umetnost i zarobe trenutak u večnosti, ali i svih onih koji u toj umetnosti uživaju.

Omladinska redakcija 013info je na samom kraju pozvala prisutnu publiku da se pridruži i učestvuje na nekim od narednih večeri kako bi ohrabrila još mladih ljudi da se priključe i podele svoje stvaralaštvo sa drugima.

Veče poezije učesnici
c75p5439.jpg

 
MarketingNajnovije vesti