Pesničko veče u Muzeju
Kultura

Pesničko veče u Narodnom muzeju Pančevo: Poezija na pravom mestu

Izvor: 
013info Ned, 31/01/2021 - 21:28Кnjiževno-muzički program pod nazivom „Poezija u muzeju” upriličen je sinoć organizaciji Muzičkog centra i Narodnog muzeja. Na taj način započet je projekat koji će se odvijati i narednih meseci, a prvi susret otvorio je bras orkestar „Pilići”, kada su mladi muzičari odsvirali nekoliko kompozicija pod dirigentskom palicom Danice Mladenović.

Nakon toga sa po dve pesme predstavile su se pančevačke poete – Nataša Đukanov, Suzana Janković, Dragan Petković, Galina Vuksanović, Nada Ranković, Sanja Trnić, Milivoje Jovanović, Stojan Tomić, Boris Matijević, Aleksandar Marić, Antal Nađ, Dragoslav Latković i Miloš Diklić, kao i mlada pesnikinja iz Beograda – Marija Jovanović.

Voditelj programa bio je Boris Matijević, koji je, uz Nadu Ranković, i najzaslužniji za realizaciju ovog događaja.

Sledeće druženje pesnika zakazano je za 28. februar, a jedan od njih, Dragan Petković, istakao je da su ovakva okupljanja dobrodošla jer se tako afirmišu i kvalitetna poezija i dokazani autori.

Ovaj skup održan je u jednoj od galerija Narodnog muzeja, pa je umetnički naboj pojačala aktuelna izložba Marvelovih strip junaka.

 
MarketingNajnovije vesti