Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10

Pišem čokoladom (FOTO)

Izvor: 
Emilija Šimšić Čet, 19/05/2016 - 08:02


PANČEVO, 19. maj - U Narodnom muzeju Pančeva, u utorak 17. maja, u okviru pratećeg programa manifestacije „Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10“, održana radionica „Pišem čokoladom”, u saradnji sa ETŠ „Paja Marganović”.

 

img_0587.jpg

 

Posetioci su imali prilike da saznaju nešto više o ovoj poslastici i uživaju u degustaciji raznih čokoladnih proizvoda, koje su pripremile učenice poslastičarskog smera, Ekonomske škole. Različiti oblici i ispisana imena čokoladom na jestivim tablama, posebno su privukli pažnju najmlađim posetiocima.

 

img_0582.jpg

 

„Cilj ove radionice je, pre svega, edukativnog karaktera, da se, pored zabave, nauči nešto više o čokoladi, jer ona ima svoju duboku istoriju”, rekla je Olivija Sladojević, muzejski kustos-pedagog.

Tokom ove radionice, oni koji su protekle nedelje propustili izložbu „Crno i belo – priča o čokoladi“, imali su ponovo priliku da pogledaju istorijski prikaz i industrijski razvoj ovog proizvoda, izložene eksponate različitih čokolada i najstarije kutije slatkiša, kreirane pre skoro sto godina. 

img_0568.jpg

 

img_0570.jpg

 

E. Š.
MarketingNajnovije vesti