Pancevo Film Festival
Mikser Haus

Predstavljen program Pančevo Film Festivala

Pančevo, Uto, 18/08/2015 - 13:55
Mirjana MarićPančevo Film Festival predstavio je danas ovogodišnji program i filmske selekcije na konferenciji za medije u prostorijama Mixer House Beograd. Na konferenciji su govorili osnivači festivala: Tatjana Krstevski, umetnička direktorka, Ognjen Glavonić, direktor festivala i Stefan Ivančić, selektor festivala. 

Drugi Pančevo Film Festival - PAFF održaće se od 2. do 6. septembra na više lokacija u Pančevu. Filmske projekcije će se održavati u okviru šest filmskih programskih celina (takmičarske, revijalne i tematske), kao i raznovrsni prateći sadržaji festivala (koncerti, tribine, predavanja, radionice, izložbe). Festival organizuju mladi filmski radnici i umetnici okupljeni oko udruženjaPančevački filmski festival, u saradnji sa Kulturnim centrom Pančeva i Domom omladine Pančevo, uz podršku Grada Pančeva, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Austrijskog kulturnog foruma. Cilj PAFF-a je promocija nezavisne autorske kinematografije, kao i filmova visokobudžetne produkcije koji neguju originalan i kinematografski uzbudljiv pristup narativu, formi, strukturi i estetici.

Plakat PAFF
vizual_paff_2015.jpg

Filmski program festivala je sastavljen od naslova sakupljenih sa raznih strana sveta, od dokumentarnih do igranih, eksperimentalnih i film eseja, kratkog, srednjeg i dugog metra, raspoređenih u više programskih celina, dve takmičarske („Svetionici“, „Rani radovi“) i nekoliko revijalnih („Svetla budućnost“, „Pafforama“, „Ponoćna jeza“, „Amplituda“).
MarketingNajnovije vesti