Ana Atanasković Foto: Privatna arhiva/Slobodan Blagojević
Kultura

Promocija knjige „Moja ljubav Nikola Tesla“ u pančevačkoj Biblioteci

Izvor: 
013info Čet, 03/03/2022 - 20:45U subotu, 5. marta, u Gradskoj biblioteci Pančevo biće održana promocija knjige „Moja ljubav Nikola Tesla“, autorke Ane Atanasković.

Promociji, koja će se održati u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo od 19 časova, prisustvovaće i autorka.

U najavi promocije, na sajtu Biblioteke o knjizi je navedeno:

“Ketrin Džonson i Nikola Tesla upoznali su se u osvit njegove velike naučne slave. Kao najbolji prijatelj njenog supruga Roberta, Tesla je bio rado viđen gost u domu Džonsonovih.

U Ketrininim dnevničkim zapisima navedeni su brojni detalji ove neobične, platonske ljubavi, oslikano je bujanje jedinstvene, iskrene naklonosti i učvršćivanje bliskog prijateljstva. Takođe, iz njene perspektive sagledava se energični, zahuktali razvoj Njujorka i Amerike tog doba. Ovaj intimni spis pun je fascinantnih podataka i dragocenih opisa koji na potpuno drugačiji način osvetljavaju lik, delo i privatni život Nikole Tesle, jednog od najmisterioznijih i najznačajnijih naučnika svih vremena”.

Ana Atanasković je diplomirala engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Autorka je pet romana i dve zbirke priča, a roman “Moja ljubav Nikola Tesla”preuređeno je izdanje objavljeno 2013. godine.

Osim što je spisateljica bavi se i žurnalizmom. Novinarsku karijeru je započela u modnom listu ELLE, a saradnica je mnogih sajtova i časopisa.

 
MarketingNajnovije vesti