013info na koncertu Whitesnake-a u Pioniru

Reportaža: Koverdejlovo purpurno izdanje

Izvor: 
013info Pon, 23/11/2015 - 15:29Hala Pionir u Beogradu je nedelju, 22. novembra bila mesto susreta starog dobrog zvuka, odlične energije i neponovljive atmosfere. Grupa Whitesnake održala je još jedan koncert u Srbiji, ovoga puta u okviru svetske turneje kojom promovišu novi „The purple album”. 

Koncert u Beogradu predstavlja svojevrstan jubulej, jer je frontmen grupe Whitesnake Dejvid Koverdejl prvi put je nastupao u Beogradu 1975. godine sa grupom Deep Purple. Nakon 40 godina našao se na istom mestu i izveo pesme koje su svi obožavaoci benda „Deep Purple“ voleli, kao što je "Burn", "Stormbringer", “The Gipsy”, “Soldier of fortune” i "Come Taste the Band" i predstavljaju vrhunac Kovredejlove saradnje sa legendarnim gitaristom Ričijem Blekmorom. Na “The purple album”-u nalaze se njegove omiljene pesme koje je otpevao sa Deep Purple-om u periodu od 1973. do 1976. godine. 

 

_mgl0655.jpg

 

Album se odmah nakon objavljivanja našao na 87 mestu na listi Billboard 200 i u toku prve nedelje prodat je u više od 6.900 primeraka.

Osim čuvenih hitova benda “Deep purple”, na repertoaru koncerta našli su se i najpoznatije numere grupe Whitesnake kao što su “Love ain’t no stranger”, “ Here I go again”, “Is this love”, “Fool for your loving”, “ Ain’r no love in the hart od the city” i “Give me all your love tonight”.

 

_mgl0559.jpg

 

_mgl0370.jpg

 

_mgl0567.jpg

 

Publika je bila oduševljena izborom pesama, neverovatnim glasom Dejvida Koverdejla, kao i celokupnim spektaklom na bini. Predgrupa legenradnog benda bio je sastav “The Dead Daisies” koji su veoma živahnim nastupom zagrejali atmosferu i napravili odličan uvod za ono što je publiku očekivalo. 

 

_mgl0797.jpg

 

_mgl0654.jpg

 

Bend Whitesnake nastupio je prvi put u Srbiji 2006. godine koncertom na Tašmajdanskom stadionu, zatim 2011. u Areni na oproštajnoj turneji sastava Judas Priest i 2013. na samostalnom koncetu na Kalemegdanu. 

Koncerti benda Whitesnake predstavljaju one kojima se publika rado vraća jer su svaki put drugačiji, bogatiji nekim novim pesmama i ispunjeni nekom novom energijom. A i ono što svi sigurno znaju je da ih Koverdejle neće izneveriti i da će uvek otpevati baš one pesme koje svi ljubitelji Whitesnake-a obožavaju.

M.M. Veličković
MarketingNajnovije vesti