RHCP tribute
Kultura

RITAM SEX-I-JA U SUBOTU U APOLU: Sa pančevačkom publikom imamo posebnu konekciju!

Pančevo, Pet, 25/02/2022 - 11:20
Relja JarkovačkiRed Hot Chilli Peppers tribute bend ‚‚RITAM SEX-I-JA" nastupa u Apolu u subotu, 26. februara. Vrata koncertne dvorane biće otvorena od 17 časova, a koncert počinje u 18 sati. RHCP Tribute ‚‚RITAM SEX-I-JA" je nastao 2012. godine, kao bend koji je okupio četiri mlada zaljubljenika u muziku Pepersa.
 
Povodom ovog koncerta razgovarali smo sa Bojanom Krećom, liderom benda.
 
Kako je nastao vaš bend?
-Počeli smo kao klupski bend. Prva svirka je bila u tadašnjem kultnom rock klubu Danguba. Polako smo se probijali na beogradskoj rock sceni a prvi veliki festivalski nastup je bio 2014. godine na Plus Festivalu u bugarskom gradu Pazardzik pred nekoliko hiljada ljudi. 
 
Da li u Srbiji ima prostora za tribute bendove?
-Tribute scena u Srbiji je veoma rasprostranjena. Domaća publika posećuje tribute svirke u velikom broju. Sam koncept tribute-a je veoma popularan u Srbiji jer postoji mnogo dobrih i uspesnih tribute sastava koji vrlo verno prenose energiju originalnih bendova domaćoj publici.
 
Koje su vaše omiljene pesme RHCP-a?
-Imamo mnogo omiljenih pesama. Teško bismo mogli da izdvojimo samo jednu. Trudimo se da na našim koncertima izvodimo pesme iz svih epoha RHCP kako bi mogli da uživaju i mladji i stariji poštovaoci te muzike.
 
Šta publika da očekuje na ponovnom koncertu u Pančevu?
-Ovo će biti nas četvrti koncert u Pančevu. Obožavamo taj grad. Posebnu konekciju imamo sa pančevačkom publikom i vrlo rado se vraćamo u Pančevo. Nadamo se da će i 26.februara publika doći u Dvoranu Apolo pošto im pripremamo neka iznenađenja.
 
 MarketingNajnovije vesti