Koncert Tamburaškog orkestra Pančeva u Kulturnom centru Pančeva

Savršen spoj tamburaša i srpskih pesnika - romantičara (FOTO)

Pančevo, Sre, 04/05/2016 - 22:30
Mirjana MarićPANČEVO - Tamburaški orkestar Pančeva, predstavio je u sredu, 4. maja u Kulturnom centru Pančeva svoj CD, pod nazivom „Srpski pesnici romantičari u starogradskoj muzici“

 

img_8608.jpg

 

Pred punom salom ljubitelja tamurica, izvedeno je 20 numera koje su snimljene kako bi se neke od najlepših pesama iz doba romantizma otrgle od zaborava. Uz pratnju tamburaša pevali su Zorica Zubac i Milutin Svirac, a na repertoaru su bile pesme Jovana Jovanovića Zmaja, Đure Jakšića, Alekse Šantića, Branka Radičevića, prote Vase Živkovića.

 

img_8606.jpg

 

Na stihove ovih pesama melodije su komponovali Davorin Jenko, Isidor Bajić, Kornelije Stanković, Marko Nešić, kao i Pančevci Mita Topalović, dugogodišnji horovođa Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva i njegov prethodnik Nikola Đurković.

 

img_8605.jpg

 

Tamburaški orkestar Pančeva je počeo sa radom 2014. godine. Nakon dugogodišnjeg pedagoškog i izvođačkog iskustva, profesor Mihajlo Jović je osnovao tamburaški orkestar sa ciljem da neguje i izvodi srpsku tradicionalnu muziku. Orkestar čine školovani muzičari koji na kvalitetan i profesionalan način doprinose ostvarenju ovog cilja.

 

img_8616.jpg

CD je snimljen uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport, a organizatori koncerta bili su Kulturni centar Pančeva i Tamburaški orkestar Pančeva.
MarketingNajnovije vesti