Rundek u Starčevu
Kultura

STARČEVO: Rundek i "Ekipa" oslobodili ogromnu količinu pozitivne energije

Izvor: 
013info Ned, 01/08/2021 - 16:04Drugo i završno veče trinaestog "Eks-Yu rok festa" započeto je nastupom grupe "Deca iz vode", koja izvodi pesme kultne grupe "Ekaterina Velika".

A onda se nakon petnaestak minuta na bini pojavio glavni izvođač ovogodišnjeg festivala Darko Rundek sa svojom "Ekipom". Legendarni Zagrepčanin pozdravio je više stotina, kako je rekao, "Starčevčana i Starčevčanki", kao i brojne "Pančevčane i Pančevčanke", kada je, pored ostalog, u sklopu njegovih zalaganja za očuvanje prirode i podrške ekološkim pokretima, naglasio koliko je svako drvo važno.

Koncert je otvoren novijim pesmama, kao i obradom velikog hita legendarne grupe "Šarlo akribata" - "Ona se budi", kao omaž prerano preminulim članovima tog beogradskog sastava. Nakon još jedne nove stvari pod nazivom "Da l' ćeš me voljeti stvarno", red je došao i na opus iz vremena "Haustora" i "Sejmene", koji su zvučali, uz saksofon i trubu u prvom planu, kao da su se vratile osamdesete, na šta je publika odlično reagovala i horski pevala refren "Sad je vreme za to". Na to se nadovezala nešto novija  "Karmela" i pobudila revolucionarni duh nešto vremešnijih generacija.

 Rundek je u pauzi između pesama, držao i kratke govore, nadahnute progresivnim idejama, a u jednom momentu čak se i podsetio se kako mu je deda klao svinje, i on se tada grozio se toga, ali su mu sada mnogo gore ove megalomanske klanice.

Nakon ultimativnih hitova kao što su "Ena" i "Apokalopso", egzaltirana publika ga je vratila na bis, koji nije mogao da prođe bez "Šejna", kada je masa  pevala "Izađi i bori se". Na kraju je na bini Rundek ostao sam sa gitarom i zamolio ljude da zasijaju mobilnim telefonima kao da je Božić, a oni su digli ruke, zatalasali ih i složno zapevali "Ja sam slobodan".

Rundek u Starčevu
rundek_3.jpgMarketingNajnovije vesti