Uroš Anđalevski Foto: Privatna arhiva
Kultura

TALENTOVANA BUDUĆNOST PANČEVA: Bubnjar Uroš Anđelevski

Izvor: 
Relja Jarkovački Sub, 18/12/2021 - 22:14Šesnaestogodišnji bubnjar, roker, Uroš Anđelevski. Dečko koji zasigurno obećava kao muzičar. Upoznali smo se dok smo još bili u osnovnoj školi, kod nastanice muzičkog Gordane Stefanović, gde smo spremali muziku za različite priredbe. On je bio mlađi od svih nas koji smo nastupali, ali je za svojim instrumentom bio glasniji od svih u sali. Sada je u Gimnaziji ‚‚Uroš Predić”, nastavio je da svira, sada ima i bend ‚‚Jutarnji program”. 

Kako si počeo da sviraš? Kada si uzeo prvi put palice u ruke?

Većina toga je vezana za grupu ‚‚Refleksi", koju smo napravili u osnovnoj školi nas par učenika. Sve je počelo tako što je nastavnica muzičkog, Gordana Stegafanović, došla u moju učionicu tražeći bubnjara. Onda smo se skupilo nas par različitih generacija potpuno, sa različitim instrumentima. Svirali smo nešto malo u školi, dva puta smo nastupali i u Beogradu. Ali se posle to raspalo. Tada sam znao jako malo, ali me je to tada podstaklo da radim. 

Pa uglavnom sam učio sam, ali i uz malu pomoć oca. Uglavnom sam učio preko jutjuba. Jedno vreme sam išao na casove gde sam naučio neke osnove. Sada učim samostalno i pomoću sluha. Završio sam osnovnu Muzičku školu za klarinet, tako da je to dosta pomoglo da razvijem sluh.

Šta slušaš, a šta sviraš od muzike?

Ja slušam dosta ex-Yu, Strani Rock, Hard Rock i Punk. Od ExYu rock-a najviše slušam: Yu grupu, Riblju čorbu, Parti Brejkerse i Ritam nereda, a od stranog, Billy Idol, White Snakes, Iron Maiden, itd.

Punk i Hard-rock me najviše privlače da ih sviram, nemam pojma što. Sviđa mi se taj ritam, brze su i dinamične pesme. To je nešto što sam od detinjstva slušao sa tatom, tako da sam jednostavno zavoleo. U grupi ‚‚Jutarnji program" trenutno više sviramo obrade poznatih rok pesama, ali polako radimo i svoje autorske pesme.

Da li je rok živ?

Dok ima nas mladih koji koji slušamo i volimo RnR, neće biti problema. Ako se sve okrene na folk i slično, umreće skroz rok. Ima dosta baš dobrih rok bendova koji vrede i trebali bi da imaju veću popularnost, ali je trenutno nemaju. Recimo, Raskid13 su bend koji je jako dobar i nadam se da će uspeti.  Ljudi ne vole nešto drugačije, to drugačije je upravo ovakav tip muzike, ali ne verujem da će moći da umre.

Kako je korona uticala na tebe i tvoju muziku?

Pozitivno, imao sam vremena da malo naučim gitaru i klavir, tako da sam barem malo proširio svoje muzičko obrazovanje.

Šta su ti dalji planovi?

Verujem da će naš bend Jutarnji program da uspe, drugari iz benda su jako talentovani i idemo ka radu autorskih pesama. Sebe vidim isključivo za bubnjevima, videćemo da li će to biti na akademiji ili tako negde, kako god da okreneš nastaviću sigurno da se bavim muzikom.

 

Pre nego što budu nastupali negde, što uveliko spremaju, probu Uroša i benda Jutarnji program možete čuti na linku.

 

 
MarketingNajnovije vesti