Foto: Kulturni centar Pančeva
Kultura

Tamburaški koncert kao poklon Pančevcima

Pančevo, Uto, 03/05/2016 - 20:49
Mirjana MarićKoncert Tambuarškog orkestra Pančeva biće održan u sredu, 4. maja od 19h u dvorani Kulturnog centra Pančeva, i ovom prilikom biće promovisan album „Srpski pesnici romantičari u starogradskoj muzici”.

Album je objavljen pre mesec ipo dana, a njegovo snimanje pomogao je Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport. Na njemu se nalazi 20 numera, od kojih su tri instrumentala. Kako osnivač tamburaškog orkestra prof. Mihajlo Jović kaže, on prezentuje doba romantizma i pesnike koje su u to vreme stvarali, od kojih su neki i iz Pančeva. Album će u narednom periodu biti promovisan i po drugim gradovima Srbije, a ovaj prvi, prema rečima prof. Jovića je poklon svim Pančevcima.

Tamburaški orkestar Pančeva je počeo sa radom 2014. godine. Nakon dugogodišnjeg pedagoškog i izvođačkog iskustva, profesor Mihajlo Jović je osnovao tamburaški orkestar sa ciljem da neguje i izvodi srpsku tradicionalnu muziku.

„Mi smo se opredelili za koncertne nastupe, jer želimo da promovišemo koncertnu muziku i kulturu”, rekao je prof. Mihajlo Jović. Orkestar čine školovani muzičari koji na kvalitetan i profesionalan način doprinose ostvarenju ovog cilja.

Vokali su Zorica Zubac i Milutin Svirac, a članovi orkestra Mihajlo Jović, Aleksandra Jović, Stefan Stajić, Danijel Pejčić, Sreten Jović, Uroš Čalić, Mihajlo Obrenović, Milan Boroev.

Pogledajte ovde koje numere će biti izvedene na koncertu. 
MarketingNajnovije vesti