Amir Hamzagić Foto: Privatna arhiva
Kultura

Tokom vikenda izložba fotografija Pančevca Amira Hamzagića

Izvor: 
013info Pet, 11/02/2022 - 15:00Tokom predstojećeg vikenda u beogradskom Društvenom centru KROV biće održana izložba fotografija „Ulica priča“ Pančevca Amira Hamzagića.

Otvaranje izložbe planirano je za subotu, 12. februara u 17 časova, u prostorijama Društvnog centra Krov (Kraljice Marije 47), a tog dana trajaće i u okviru Večeri igara i razonode (VIR) do 1 sat.

U nedelju, 13. februara, izložbu fotografija Amira Hamzagića, rođenog Pančevca, nekadašnjeg ugostitelja, a sada fotografa Novinske agencije Beta možete posetiti od 17 do 22 sata. Ulaz je slobodan.

Koncept izložbe “Ulica priča” je čovek. Postojanje njegovog bića na mestu na kojem se našao do sada nebrojano puta u situacijama koje mu se dešavaju svaki dan, u momentu koji se nikad više neće ponoviti, prikazan kroz razne situacije od buvlje pijace, protesta, do obične šetnje gradom.

jedna od fotografija amira hamzagica koja će biti izložena tokom vikenda
Foto: Privatna arhiva
fotografija_amira_hamzagica.jpg

Amir kaže da je, iako je u fotografiji svega 2 godine, odlučio da sve svoje kako slobodno tako i profesionalno vreme posveti istoj.

“Svoj rad baziram na dokumentarnoj fotografiji i radu sa ljudima. Pisanju i prepričavanju fotografijom, a ne slovom”, ističe on.

Društveni centar KROV u kome će izlagati ovog puta je zajednica tri udruženja iz Beograda i namenjen je svima koji bi želeli da saznaju više o antropologiji, vizuelnoj antropologiji, etnomuzikologiji, dokumentarnom filmu i drugim oblastima kulturno-društvenih delatnosti.

 
MarketingNajnovije vesti