Kultura

U Galeriji Doma omladine Pančevo otvorena izložba radova Aleksandra Veljkovića

Pančevo, Ned, 08/07/2018 - 19:21
Aleksandar StojkovićIzložba crteža i radova na papiru, Aleksandra Veljkovića, studenta druge godine Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, otvorena je u petak, 6. jula, u Galeriji Doma omladine Pančevo. Izloženo je preko 60 radova, rađenih olovkom, tušem, akrilom, laviranim tušem, pastelom, a Aleksandar se predstavio različitim temama i motivima.

Zanimalo nas je šta je zapravo Aleksandrova omiljena tehnika.

- Sudeći po radovima, reklo bi se da je lavirani tuš, s obzirom na to da je najviše izloženih radova rađeno tom tehnikom, ali je to zapravo akril, otkrio nam je Aleksandar.

Aleksandar nije odmah upisao slikarstvo. Prvo je završio grafički dizajn na VŠSS „Beogradska politehnika", a, prema njegovim rečima, u njegovom putu ka Fakultetu likovnih umetnosti, važnu ulogu imali su profesor Nikola Rikanović, Zoran Deranić i Škola crtanja Doma omladine Pančevo.

-Aleksandar je drugačiji, on  ima svoj poseban svet, svoju zatvorenu priču koja ga razlikuje od drugih, To nije lako definisati rečima, ali to može da se oseti kroz njegov rad. Jako je posvećen umetnosti, on izgara i živi kroz to, rekao nam je Zoran Deranić koji u Domu omladine Pančevo vodi školu crtanja, a pripremao je i Aleksandra za upis na Fakultet,

Izložbu crteža Aleksandar Veljkovića možete pogledati u narednih petnaestak dana.

 

6._aleksandar_veljkovic_0_1.jpgMarketingNajnovije vesti