Foto: Kulturni centar Pančeva
Kultura

U KC Pančevo predstavljeni radovi 17. Likovnog salona "30 x 30" KC Zrenjanin

Izvor: 
RTV Vojvodina Sre, 08/02/2023 - 17:48U Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva predstavljeni su radovi 17. Likovnog salona “30 x 30” Kulturnog centra Zrenjanina. Autor projekta je mr Milutin Mićić.

Na likovnom salonu „30 x 30” izloženi su radovi 183 umetnika.

Pored slobodnih rešenja autori su imali priliku da kritički promišljaju i u svojim radovima odgovore i na zadatu temu: Preobraženje čoveka - Isus je to uradio. Možemo li i mi?

Ono što je nama veliko zadovoljstvo je to što izložba putuje po gradovima i u pet gradova će se predstaviti. Izložba je međunarodnog karaktera i javio se veliki broj autora iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Italije, Belorusije…

- Prvu nagradu osvojio je Tomislav Todorović, skulptura

- Drugu nagradu - Maja Poljak Petrović, slika

- Treću nagradu - Danijela Bogićević, kombinovana tehnika

"Zaista ima raznovrsnih tehnika i to je ono što je interesantno za publiku da vide i grafiku, crtež, skulpturu, kombinovane tehnike", kaže Ivana Markez Filipović, urednica programa vizuelnih umetnosti Kulturnog centra Pančeva.

Među brojnim autorima je i nekoliko umetnika iz Pančeva.

"Uvek se na konkurs javi i desetak umetnika iz Pančeva i okoline tako da mogu svoje radove da vide i u pančevačkom prostoru. Javljaju se uglavnom autori koji su aktivni Miroslav Savkov, Jelena Badnjevac Ristić, Gorski Kabadaja … devojke koje su prošle godine na salonu umentosti u Pančevu osvojile nagrade Katarina Petrović i Anja Arambašić su takođe učestvovale na konkursu i njihovi radovi se nalaze na ovoj izložbi. Imamo zaista lepu saradnju sa Zrenjaninom i međusobno se podržavamo", dodaje Filipović Markez.

Izložba će u Pančevu gostovati do 25. februara a zatim će radovi sa salona “30x30 “ biti izloženi u Muzeju Srema i Kulturnom centru Novog Sada.
MarketingNajnovije vesti