Animator fest
Festival animiranog filma dece i mladih Srbije

Umetnica iz Jabuke osmislila pobednički plakat ,,Animator festa” u Jagodini

Pančevo, Pon, 21/09/2015 - 15:21
Mirjana MarićGost trećeg po redu Festivala animiranog filma dece i mladih Srbije ,,Animator fest“, koji je trajao od 17. do 20. septembra, u Jagodini bila je umetnica iz Jabuke Tamara Petrovski, kreator pobedničkog plakata festivala. 

Festival je svečano otvoren izložbom ilustrovanih plakata studenata Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, koji su imali zadatak da osmisle idejno rešenje plakata 3. Animator festa, a pobednički platkat osmislila je Tamara Petrovski iz Jabuke. 

Plakat Animator fest
plakat-tamara.jpg

Kao gost festivala Tamara je pozdravila sve pristune, rekavši nešto više o svom fakultetu, mentoru Rastku Ćiriću i radu na samom plakatu. U toku trajanja festivala prisutvovala je projekcijama filmova i radionicama, deleći svoja iskustva sa ostalim gostima i učesnicima.

Tamara je studentkinja 4. godine Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, smer grafika i knjiga. Pored grafičkog dizajna bavi se i umetničkom grafikom, ilustracijom i slikartsvom, a do nedavno je držala i časove crtanja i slikanja za decu. Učestvovala je na velikom broju takmičenja, a do sada je imala pet samostalnih i veliki broj grupnih izložbi u Jabuci, Pančevu i Beogradu. 

Sanja Petrovski
MarketingNajnovije vesti