Kultura

Vampiri pobedili tarantule i konobare

Pančevo, Sub, 14/05/2016 - 21:43
Mirjana MarićPANČEVO, 15. maj - Beogradska grupa "Vampiri" održala je u subotu, 14. maja koncert u dvorani "Apolo" Doma omladine i podsetila svoje obožavaoce na neka bezbrižnija vremena i pesme koje se dan danas pamte i slušaju.

 

img_0412.jpg

 

Pre koncerta popričali smo sa frontmenom benda Aleksandrom Erakovićem Erom koji je rekao da je bend nakom više pauza i ponovnog okupljanja 2012. godine, počeo aktivno da svira 2015. kada su izbacili singl za pesmu "Pravi put". On je takođe najavio da će u septembru izaći novi singl, i da je plan da nastave da sviraju kao "Vampiri" i u buduće. Ovaj sastav postoji od 1990. godine, kada su ga oformili Aleksandar Eraković-Era, Pejović Dejan-Peja, Varda Dušan-Duća, Goran Redžepi-Gedža i Dušan Pavlović-Lude.

 

img_0212.jpg

 

Na pitanje zašto baš takav stajling inime "Vampiri" frontmen benda Aleksandar Eraković Era nam je rekao:

" Stajling je išao uz muziku koju smo svirali, kao i ime jer su bendovi iz pedesetih i šezdesetih imali tako bombastična imena - Fantomi, Đavoli,... Ali bilo je i drugih imena u opticaju, čak i Konobari i Tarantule. Ipak su "Vampiri" pobedili."

Prvi album "Rama lama ding dong" objavljen je u aprilu 1991. godine i prodat u velikom tiražu. Vesele i pevljive pezme su bile brzo prihvaćene i sastav je stekao vernu publiku, posebno među mlađom publikom i tinejdžerkama. Naslovna numera Rama lama ding dong bila je obrada velikog istoimenog hita američke grupe The Edsels. Prvi veći nastup imali su kao predgrupa na koncertu sastava Vaya Con Dios u Sava centru u junu 1991. godine. 

 

img_0099.jpg

 

Rad benda najviše je obeležila saradnja sa Srđanom Dragojevićem 1992. godine kada su radili muziku za film "Mi nismo anđeli". Pesme "Bebe", "Subota uveče", "Zaljubljena tinejdžerka" su i dan danas zanimljive i rado se slušaju.

M. M. Veličković
MarketingNajnovije vesti