Kultura

Zlatne plakete i specijalne nagrade za pančevački KUD „Stanko Paunović“ NIS-RNP na Muzičkom festivalu dece Vojvodine

Izvor: 
013info Sre, 01/06/2022 - 14:04U organizaciji Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine u Bačkoj Topoli održan je 60. Muzički festival dece Vojvodine. U programu pokrajinskog festivala učestvovalo je 30 dečijih ansambala osnovnoškolskog uzrasta, 12 u kategoriji nižih razreda i 18 u kategoriji viših razreda. Predstavili su se i dečiji ansambli KUD-a „Stanko Paunović“ NIS Rafinerije nafte Pančevo, koji su pravo učešća izborili nakon uspešnih nastupa u programima gradske i regionalne smotre.

Dečiji ansambl nižih razreda predstavio se igrama Srba sa prostora Kosova i Metohije, za čije izvođenje je osvojio 96,75 bodova i nagrađen je zlatnom plaketom.  Đurđe Pešić, član dečijeg ansambla nižih razreda KUD-a „Stanko Paunović“ NIS-RNP nagrađen je specijalnom nagradom za najbolji vokalni nastup u okviru koreografije.

Dečiji ansambl viših razreda predstavio se igrama iz Šumadije, za čije izvođenje je osvojio 98 bodova i nagrađen je zlatnom plaketom. Specijalna nagrada dodeljena je rukovodiocu narodnog orkestra Gracijanu Petroviću, za najbolji muzički aranžman za koreografiju igre iz Šumadije.

Dejanu Trifunoviću, umetničkom rukovodiocu KUD-a „Stanko Paunović“ NIS-RNP Pančevo, dodeljena je specijalna nagrada za izuzetan doprinos i istrajnost u amaterizmu i u radu sa dečijim grupama.

Dečiji ansambl viših razreda KUD-a „Stanko Paunović“ NIS-RNP Pančevo predstavljaće Vojvodinu na republičkoj Smotri dečijih folklornih ansambala, koja će biti održana u Batočini kod Kragujevca 12.06.2022. godine, u organizaciji Centaralnog saveza amatera Srbije.
MarketingNajnovije vesti