Makedonska zastava
Makedonski

Cвечена академија по повод 70 години од доселувањето на Mакедонците во Војводина

Izvor: 
Liljana Lazareska Čet, 27/10/2016 - 11:40


Pročitajte na srpskom.

По повод 70 години од организираното доселување на Македонците во Војводина на 30 октомври во Центарот за култура во Панчево ќе се одржи свечена академија. Прославата ќе започене во 12 часот и 30 минути. Најавено е и присуство на претседателите на Република Србија и Република Македонија Томислав Николиќ и д-р Ѓорѓе Иванов.

Во програмата ќе учествуват гости од Македонија, пејачката група „Тоше Проески“ од Качарево, оперската пејачка Ана Синицки, ученици од училиштто „Гоце Делчев“ од Јабука и драмската секција од здружението „Илинден“ од Лесковац. Ќе биде засадено и дрво на пријателство.

 

Projekat „Redakcija na jezicima nacionalnih manjina - 013info/2016" je sufinansiralo Ministarstvo kulture i informisanje Republike Srbije

slike_vesti-logoi-ministarstvo_kulture.jpgMarketingNajnovije vesti