Makedonski

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ДЕНОТ НА НАЦИОНАЛНИОТ СОВЕТ

Izvor: 
Лилјана Лазареска Čet, 08/12/2016 - 09:37














Pročitajte tekst na srpskom jeziku.

На 11 декември се навршуваат 12 години од работата на Националниот совет на македонската национална заедница во Република Србија. По тој повод во Домот на културата „Кочо Рацин“ во Јабука на 10 декември во 12 часот ќе се одржи свечена седница со културно-уметничка програма. Носители на програма ќе бидат најмладите припадници на македонската заедница во Јабука.

            Одбележувањето на Денот на Советот ќе биде во знак на одбележување на 10 години од воспоставувањето на информативната дејност на македонски јазик во Србија и 70 години од доселувањето на Македонците во Војводина. Во рамките на свеченоста ќе бидат доделени признанијата и наградите од страна на Националниот совет за 2016 година.

 

projekat_manjine.jpg







Marketing



Najnovije vesti