Protest u Banatskom Novom Selu u petak Foto: privatna arhiva
Hronika

Novoseljani drugo veče zaredom održali protestni skup zbog preuskih kolovoza

Pančevo, Pet, 02/10/2020 - 22:07
Vladimir ĐokovićStanovnici Banatskog Novog Sela okupili su se drugo veče zaredom ispred Mesne zajednice kako bi čuli objašnjenje zašto se u okviru javno privatnog partnerstva planira da se u njihovom mestu asfaltiraju ulici sa kolovozima koji će biti dosta uži od 5 metara.

Iako su očekivali niko od predstavnika gradske vlasti Pančeva im se nije obratio, a predsednik MZ Nedeljko Topić rekao im je da su gradska menadžerka Maja Vitman, direktor Urbanizma Slave Bojadžijevski i gradonačelnik Aleksandar Stevanović tokom dana bili u selu, obišli ulice koje će biti asfaltirane, razgovarali sa meštanima koji su zadovoljni što će dobiti asfalt.

Okupljenih 70-80 nezadovoljnih meštana on je uputio da više informacija zatraže u samoj Gradskoj upravi i kod gradske vlasti.

Na skupu koji je trajao oko sat vremena bilo je i teških reči, a neki od Novoseljana najavili su da će blokirati asfaltiranja koja predstoje.

Kako nezvanično saznajemo početak asfaltiranja ulice Bratstva – jedinstva koji je bio očekivan za vikend pomeren je za početak sledeće nedelje.

Na samom skupu Novoseljani nisu najavili nova okupljanja.

Do protesta meštana došlo je kada su shvatil da će im umesto očekivanih 5 metara pojedine ulice u selu biti asfaltirane u širini od 4,2 odnosno 4,3 metra.

 

 
MarketingNajnovije vesti