Politika

Aleksandar Caran Narodna stranka Pančevo: Aktivizam sa nivoa Mesnih zajednica, moze da bude pokretačka snaga promena

Izvor: 
013info Čet, 16/09/2021 - 14:42Član Gradskog odbora Narodne stranke Pančevo i poverenik Mesnog odbora Centar Aleksandar Caran naveo je u saopštenju za medije da inicijative za razvoj boljeg društva treba da poteknu na mikro planu svakog od nas.

Centralna emocija kojom bi se moglo opisati naše društvo trenutno jeste apatija, iz razgovora sa ljudima uviđa se odustvo želje i energije za bilo kakvim angažovanjem. Jasno je da na to utiče mnogo faktora, između ostalog loše stanje u kulturi i obrazovanju kao i nesnalaženje u urušenom sistemu vrednosti u kom se nalazimo. Tabloidizacija medija učinila je ljude nepoverljivim prema većini informacija koje prema njima stižu, a u isto vreme negativno utiče na razvijanje kritičkog mišljenja, što dalje samo produbljuje problem, naveo je Caran.

Preuzimanje inicijative i odgovornosti u ovom trenutku treba da bude na svim ljudima, moramo da zajedno istupimo iz stanja nezainteresovanosti i da prestanemo da puštamo stvari da prolaze mimo nas kao da nas se ne tiču. Aktivno uključivanje u društveni život i inicijative treba da postanu naša svakodnevica, a najbolji početak za to je već na nivou mesnih zajednica. Konkretno, u naselju Sodara, svojevremeno se nas nekoliko izborilo za rekonstrukciju košarkaškog terena na toplani. Ta borba je urodila plodom jer taj teren je sada mesto okupljanja mladih, takve priče i njima slične treba ponavljati u svakom naselju jer je to upravo ono što gura društvo na mikroplanu.

Gradski odbor Narodne stranke Pančevo, organizovao je u svakom naselju Mesne odbore, sa ciljem da na nivou čitavog grada pružimo mogućnost našim sugrađanima da nam se obrate sa svojim idejama i da budemo pokretačka snaga u njihovoj realizaciji, rekao je Aleksandar Caran.
MarketingNajnovije vesti