Politika

Aleksandar Caran, Narodna stranka Pančevo: Naklon građanima, ovo je borba svih nas i vreme je za zajedničku pobedu

Izvor: 
013info Pet, 17/12/2021 - 11:51


Naklon sugrađani jer istrajavate svake subote u blokadama kao izrazu bunta protiv sumanute situacije u koju nas je ova vlast uvela. Energija koja trenutno postoji u narodu ne bi smela da se ugasi i ova borba prevazilazi pripadnost nekoj partiji ili organizaciji, izjavio je Aleksandar Caran iz Narodne stranke Pančevo

Ovo je borba svih nas i svi zajedno treba da izvojevamo pobedu. Dva povučena zakona, ukinut prostorni plan u Loznici kojim je predviđena izgradnja rudnika litijuma i uopšteno defanzivan stav koji je zauzela vlast govore u prilog da ovaj vid građanske neposlušnosti i te kako donosi rezultate. Samo sada ne treba stati, naprosto, jer svi mi imamo neki unutrašnji motiv zbog koga se okupljamo. Pričamo o krucijalnim pitanjima za egzistenciju i apsurdno je naglašavati od koliko je velikog značaja zdrava životna sredina i čist vazduh za Pančevce. Primera radi kada je goreo „Promist“, bivša Staklara, na veliku žalost to je pretilo da preraste u ekološku katastrofu jer je tamo skladišteno veštačko đubrivo u neposrednoj blizini centra grada, na svu sreću to se nije desilo.

Dodaje kako se gradska vlast maksimalno trudila da zataška celu priču, sa druge strane ističe se briga o očuvanju životne sredine tako što gradonačelnik posadi nekoliko sadnica indijskog jorgovana u Narodnoj bašti.

Da ne budem pogrešno shvaćen, nemam ništa protiv indijskog jorgovana, ali kada se bavimo ovako osetljivim temama poslednje što treba da izbije u prvi plan jeste populizam. Sve u svemu, mi ne smemo da odstupimo ni pedalj od vrednosti za koje se borimo nezavisno od pritisaka koji će svako od nas istrpeti na svojim plećima, zaključio je on.
MarketingNajnovije vesti