Politika

EKSPRES SEDNICA SKUPŠTINE PANČEVA: 70 odluka za 70 minuta

Pančevo, Pet, 19/05/2017 - 17:59
Vladimir Đoković


Pančevačka vlast sa većinom od 42 odbornika od ukupno 70 veoma efikasno danas je sprovela sednicu skupštine grada. Na dnevnom redu bilo je sedamdesetak tačaka koje su pretvorene u odluke skupštine za ciglo 70 minuta.

Do ovakvog brzog voza došlo je pošto je 21 odbornik opozicije, od radikala i socijalista preko demokrata i dostajebilovaca, pa da do novopečenih samostalaca i ligašice, složno napustio skupštinsku sednicu.

Povod je bilo ignorisanje predloga opozicije da raspravlja i o gradskom novcu kojim se plaća javno informisanje, koje opozicija ocenjuje kao stranačko, odbijanje da se razgovara o sudbini gradske Apoteke a pre svega insistiranje SNS većine da se odlučuje o više od 30 tačaka koje su tokom noći uvrštene u predlog dnevnog reda.

Inače efikasna većina, koja malo priča, a brzo glasa, tako je dobila zeleno svetlo da o 70 tema donese 70 odluka za 70 minuta.

Tako je usvojen i recimo završni račun budžeta grada Pančeva za 2016. godinu, dokument na 200 strana, a koji je Gradsko veće pred odbornike uputilo 18. maja popodne da bi 19. maja o njemu bilo odlučivano.
MarketingNajnovije vesti