Politika

GrO DS: Nakon našeg zahteva smenjen v.d. direktor Doma zdravlja Pančevo

Izvor: 
013info Čet, 03/02/2022 - 15:32Demokratska stranka Pančevo saopštila je da je do smene v.d. direktora Doma zdravlja Pančevo dr Stojan Višekruna doktora samo par dana nakon što su demokrate pozvale na njegovu smenu ili ostavku. Oni u saopštenju dostavljenom medijima pozdravljaju tu odluku Vlade AP Vojvodine.

“Zbog sujete, nestručnosti i nebrige za zdravlje građanki i građana Pančeva, primarna zdravstvena zaštita u Pančevu je na "aparatima za disanje". Naprednjačka vlast brigu o zdravlju Pančevaca pokazuje tako što ostaje nema i ništa ne preduzima kako bi se podigao kvalitet usluga zdravstvene zaštite u Pančevu. Umesto da nešto preduzmu oni mirno posmatraju redove ispred "Covid19" ambulanti u jeku epidemije kada brojevi zaraženih obaraju sve rekorde, građanke i građani se leče preko telefona, ako im se izabrani lekar uopšte javi, bez adekvatnih pregleda i laboratorijskih analiza”, saopštio je DS.

Oni pozivaju novoimenovanu v.d. direktorku dr Zoricu Sokić da zdravlje građanki i građana Pančeva stavi ispred ličnih i naprednjačkih interesa, tako što će stvoriti uslove da oni kojima je pomoć potrebna istu dobiju na adekvatan i kvalitetan način, da budu pregledani i budu urađene potrebne laboratorijske analize, a za lekare i osoblje da obezbedi bolje uslove za rad.

Takođe pozivaju da se prošire kapaciteti postojećih "Covid19" ambulanti i/ili otvore nove, kao i da se otvori dečija "Covid19" ambulanta, umesto da se svi sa simptomima "Covid19" infekcije pozivaju da sačekaju sa javljanjem lekaru.

 
MarketingNajnovije vesti