Stevanović
Politika

Izjava gradonačelnika Pančeva od Istinomera dobila ocenu – neistina.

Izvor: 
Istinomer Pet, 12/02/2021 - 13:31Nakon što je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić održala konferenciju za medije u Pančevu, na kojoj je izjavila da su bakljade na zgradama u tom gradu, u znak podrške Srpskoj naprednoj stranci, sprovodili saradnici uhapšenog Veljka Belivuka, javnosti se obratio i pančevački gradonačelnik, Aleksandar Stevanović.

Prvi čovek Pančeva, žestoko je, kako Kurir piše, reagovao, izjavivši između ostalog:

To je žena (Marinika Tepić, prim.aut.) koja je do sada promenila šest stranaka i postala je najpoznatija preletačica u istoriji srpske politike.”

Istinomer je proverio tačnost Stevanovićeve tvrdnje i zaključio po ko zna koji put da, kao što menjanje stranaka nije strano našim političarima, nije im nemilo ni iznošenje već razotkrivenih laži.

 

Naime, prvi čovek Srpske napredne stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić još je u novembru 2019. godine, braneći se od optužbi lidera opozicije da je državni vrh upleten u nelegalnu trgovinu oružjem, na pitanje o Krušiku odgovorio diskreditovanjem Marinike Tepić na isti način.

Ne postoji nijedan čovek u zemlji koji je više stranaka promenio od nje (Marinike Tepić, pr. Istinomer). Ne postoji nijedan, imate one profesionalne preletače, ali ne postoji nijedan, nije sedam stranaka promenio kao ona. Može da me ispravi, šest! Šest ili sedam, molim vas da mi ne zamerite ako sam pogrešio. Ako znate još jednog čoveka koji je šest ili sedam stranaka promenio, molim vas, mi recite to ime danas“, rekao je tada Vučić.

Toj izjavi predsednika Istinomer je već dao ocenu – kratke noge pošto nije tačno da je Marinika Tepić promenila šest ili sedam stranaka.

A koliko jeste? 

 

Marinika Tepić u tri stranke

 

Kako je Istinomer već ranije pisao, Marinika Tepić je političku karijeru započela u Ligi socijaldemokrata Vojvodine (LSV),  koju je napustila početkom 2017. godine zbog neslaganja s namerom da lider te stranke Nenad Čanak bude kandidat za predsednika Srbije.

Podržala je kandidaturu Saše Jankovića na predsedničkim izborima 2017. godine.  Tada još nije postojao Pokret slobodnih građana, a i kada se osnovao, Marinika Tepić nije bila članica te organizacije.

U aprilu te godine pristupila je Novoj stranci koju je tada vodio Zoran Živković i tu je ostala do aprila 2018. kada je podnela ostavku na sve funkcije u partiji zbog loših rezultata na beogradskim izborima održanim u marta 2018.

U narednom periodu bila je članica Kluba samostalnih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije, a u martu 2019. godine pristupila je Stranci slobode i pravde čiji lider je Dragan Đilas. 

Marinika Tepić je, dakle, u dosadašnjoj političkoj karijeri zabeležila članstvo u tri stranke. 

 

Najpoznatija preletačica u istoriji srpske politike?

 

Istinomer nije dobio odgovor na pitanje zbog čega gradonačelnik Aleksandar Stevanović tvrdi da je Marinika Tepić „najpoznatija preletačica u istoriji srpske politike“.

Njen put iz stranke u stranku bio je tema napisa u režimskim medijima i „oružje” koji su koristili njeni politički protivnici.

Milorad Grčić v.d. direktor EPS-a, u saopštenju je naveo „najpoznatija politička preletačica Marinika Tepić koja je promenila čak šest političkih stranaka“, a Tepićka je u odgovoru objasnila da je pre Stranke slobode i pravde bila angažovana u dve stranke, kao i da nikada nije iz opozicije preletela u vlast.

Primetila je tada da je po broju preletača „Srpska napredna stranka apsolutni pobednik“.

Stranačka koleginica Stevanovića i Vučića Maje Gojković promenila je do sada pet stranaka. Aktuelna ministarka kulture i informisanja bila je u Narodnoj radikalnoj stranciSrpskoj radikalnoj stranciNarodnoj partiji (koju je sama osnovala), Ujedinjenim regionima Srbije i sada u Srpskoj naprednoj stranci.

Pošto, bez obzira na broj ponavljanja, netačno ne može da postane tačno, izjava gradonačelnika Pančeva Aleksandra Stevanovića dobija ocenu – neistina. 

 

 
MarketingNajnovije vesti