Higijena
Politika

Marinika Tepić objavila - uhapšeni saradnik Veljka Belivuka udaljen sa "državnog posla" iz JKP Higijena, ali ga i dalje plaćamo

Izvor: 
021 Sre, 18/08/2021 - 08:19


JKP "Higijena" iz Pančeva donelo je Rešenje o privremenom udaljenju sa posla Vladimira Greka, a dok traje suspenzija on će primati nadoknadu u visini 25 odsto osnovne zarade, piše u dokumentu koji je na Tviteru objavila Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde.
 
Vladimir Grek uhapšen je 4. februara, sa još 18 pripadnika Belivukovog klana, a sudeći po dokumentu koji je objavila Tepić, rešenje o njegovom udaljenju sa posla doneto je tek 13. avgusta, šest meseci kasnije, piše 021.rs.
 
U tom dokumentu piše da je Grek zaposlen na neodređeno vreme, na radnom mestu stručnog saradnika za tehnologiju rada i upravljanja otpadom, te da ima četvrti stepen stručne spreme. Takođe, navodi se da mu je određen pritvor u trajanju od 30 dana i dodaje da je produžen 30. jula.
 
U rešenju piše i da se zaposleni kome je određen pritvor udaljava sa rada od prvog dana pritvora, odnosno od 6. februara ove godine, pa sve dok pritvor traje.
 
Sudeći po tom dokumentu, Grek će "za vreme privremenog udaljenja sa rada" primati naknadu u iznosu od 25 odsto plate. U rešenju piše i da zaposleni nema porodicu koju izdržava, te da je odluka doneta u skladu sa Zakonom o radu, kojim je predviđeno da za vreme privremenog udaljenja sa rada zaposlenom pripada jedna četvrtina osnovne zarade.
 
"Evo kako i dalje plaćamo članove Belivuk klana koje su Vučićevi funkcioneri zaposlili u javnim preduzećima samo dva meseca pre hapšenja! Tim zaposlenjima završili su im da im sve vreme plaćamo deo plate iz budžeta! Iliti zbrinuli ih i dok su iza rešetaka", navela je Marinika Tepić na svom profilu na Tviteru. 
 
Tepić je ranije izjavila da je Greka u JKP Higijena zaposlio aktuelni gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.
 
Ona je objasnila da je Stevanović to učinio još dok je bio na čelu tog preduzeća, napominjući da je u decembru prošle godine Grek dobio rešenje kao stalno zaposleni.
 MarketingNajnovije vesti