Gradsko veće zadovoljno prihodima i budžetskom potrošnjom

Odgovorna vlast a odgovorni i građani

Pančevo, Uto, 19/07/2016 - 16:17
Vladimir ĐokovićPANČEVO, 19. jul - Odbornici Skupštine grada Pančevu u sredu će biti u prilici da komentarišu izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu Grada Pančeva u prvih pola godine. Dokument o poslovanju sa javnim novcem je ka Skupštini grada uputilo Gradsko veće. Ostvarenje gradskog budžeta u ovom periodu, ako se računaju i preneta sredstva iz prošle godine, bilo je veće od 49 odsto. Gledajući bez prenetih sredstava ostvarenje je 39,5 odsto. Kako je konstatovano na sednici Gradskog veća prihodi budžeta ostvareni su manje od planiranog za ovaj period za 91 milion dinara. 

„Vrlo sam zadovoljan. Imamo odgovornu izvršnu vlast, a i odgovorne građane koji u priličnoj meri ispunjavaju svoje obaveze, kako poreske tako i komunalne. Naglašavam da je u izveštaju sve transparentno, pa i način na koji je trošena tekuća budžetska rezerva. Tu smo novac prebacivali za plate radnicima Apoteke Pančevo. Očekujem da, kada se stvore zakonski uslovi, iz tekuće budžetske rezerve uputimo i pomoć građanima koji su pretrpeli u junu štetu od grada. Zbog ovakvih okolnosti ostali korisnici će moći manje da očekuju. Ali to je život" - prokomentarisao je izveštaj o realizaciji budžeta gradonačelnik Saša Pavlov.

Bez raspave i jednoglasno Gradsko veće, pored budžetsko izveštaja, prihvatilo je i dodatno raspoređivanje oko 600.000 novih prihoda u JKP "Dolovi" iz Dolova. A na isti način data je i saglasnost na ugovor o saradnji u okviru projekta „Edukuj se, zaposli se!” gde će Grad Pančevo kao jedan od četiri ravnopravna partnera realizovati promo podršku projektu. Radi se o obuci za biznis planove i ideje u kojoj će učestvovati 30 nezaposlenih, a finansira ga Ministarstvo omladine i sporta.

V. Đoković
MarketingNajnovije vesti