Politika

PANČEVO: Izložba odbijenih zakona

Pančevo, Sre, 27/06/2018 - 08:34
Suzana PrvuljForum mladih Dosta je bilo, je „Izložbom odbijenih zakona”, u utorak, 26. juna, u Pančevu, obeležio dvogodišnjicu od ulaska ove stranke u Narodnu Skupštinu.

Reč je o retrospektivi delanja poslaničke grupe DJB, a sama izložba sadrži 24 eksponata, to jest, predloga zakona koji nisu usvojeni, niti su se našli na dnevnom redu skupštinske rasprave.

 

djb_izlozba_4.jpg

 

Predsednik stranke i narodni poslanik, Branislav Mihajlović, tom prilikom izjavio je:

- U okviru razrade naše parlamentarne strategije ćemo predložiti i čitav set novih predloga i dopuna, jer smatramo da bez poboljšanja zakonske osnove, nema napretka društva i sistema.

 

djb_izlozba_2.jpg

Ana Stevanović, narodna poslanica DJB, kazala je da trenutnu situaciju u parlamentu oslikava to što vladajuća većina odbija svaku inicijativu opozicije. Naglasila je kako je ta stranka imala ideju da udžbenici budu besplatni, vrtići takođe, da se formira anketni odbor kako bi se utvrdilo zbog čega se pojavljuju epidemije i zašto se ne primaju vakcine, ali da ništa od navedenog nije prihvaćeno.

Prema njenim rečima, ovom izložbom žele da utiču na građane, kako bi shvatili u kolikoj meri skupštinske odluke utiču na njihovu svakodnevnicu.

Govoreći o političkoj situaciji na lokalu, Šandor Đerfi, odbornik DJB u Skupštini Grada, naveo je kako je u Pančevu ista situacija kao u republičkom parlamentu i da nedostaje volja za negovanjem osnovnih demokratskih načela.

Ova izložba predstavljena je u Beogradu, a biće i u mnogim drugim gradovima širom Srbije.

 
MarketingNajnovije vesti