Novac
Politika

PANČEVO: Odbornik radikala u Skupštini pitao koliko je novca iz budžeta dato Borkoviću

Izvor: 
013info Uto, 17/11/2020 - 01:43Odbornik Srpske radikalne stranke Slobodan Mrđen postavio je zanimljivo odborničko pitanje na sednici Skupštine grada koja je održana u ponedeljak, 16. novembra. Njegovo pitanje u celosti prenosimo.

Kolika su sredstva iz budžeta grada namenjena za oblast sporta kao dela fizičke kulture, data ukupno gospodinu Dušanu Borkoviću u periodu od četiri godine unazad, a kolika su ista raspoređena Savezu za školski sport našeg grada za pomenuti period?

 

Naime, Zakon o sportu koji je stupio na snagu 16. februara 2016. godine propisuje prioritete i jedinicama lokalne samouprave, koji moraju biti poštovani kada je reč o dodeli sredstava nosiocima programa i finansiranju sportskih subjekata u oblasti sporta iz gradskog budžeta!

 

Deca, omladina,dakle školski i rekreativni sport zasigurno su njegov najveći prioritet!

 

Da li su budžetska sredstva odnosno resursi predviđeni za ovu oblast, trošena sa nekim planom - strateški ili je to bilo od prilike do prilike, metodom „ko pre devojci”?!

 

Koliko je to što radite u skladu sa Zakonom o sportu, Zakonom o lokalnoj samoupravi i naposletku sa Zakonom o budžetskom sistemu kao i nacionalnim strateškim ciljevima?

 

Molim vas, da mi dostavite celokupan izveštaj sa donesenim odlukama o ukupnoj raspodeli budžetskih sredstava za oblast sporta u periodu od protekle 4 godine u cilju objektivnog saznanja i jasnog prikaza u kojoj meri su sredstva bila racionalno, namenski i odgovorno dodeljivana korisnicima svih sportskih udruženja, klubova i aktivnih članova.

Nadamo se da će odbornik imati više sreće od nas, jer naše pitanje o finansiranju sporta u 2020. godini stoji već više meseci na mejlu Gradske uprave i niko na njega ne odgovara.

Dok očekujemo odgovore možete da pročitate naše tekstove o finansiranju sporta 2018. i 2017. godine.

 

 
MarketingNajnovije vesti