Politika

PANČEVO: Opozicija za opstanak „Letnje pozornice”

Pančevo, Sre, 27/06/2018 - 13:49
Suzana PrvuljNameri gradske vlasti da prostor na kom se nalazi „Letnja pozornica”, pretvori u parcelu koja se predviđa za izgradnju poslovno-stambenih objekata, usprotivile su se: Narodna stranka,Srpski pokret Dveri, Slobodno Pančevo, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Tolerancija Srbije, Nova stranka i Demokratska stranka Srbije.

Na konferenciji za novinare, održanoj u holu Gradske uprave, u sredu, 27. juna, Nikola Ćebić, odbornik grupe Slobodno Pančevo, izjavio je:

- Smatramo da je ova odluka motivisana ličnim i stranačkim interesima, a ne interesima građana. U Pančevu je na vlasti Srpska napredna stranka koja je svojom lošom kadrovskom politikom dovela do toga da mnoge stvari na lokalu ne funkcionišu, a da javna dobra propadaju.

Ćebić je dodao kako im je cilj da informišu i pokrenu javnost da izvrši pritisak, jer prema njegovom mišljenju, opozicija u Skupštini nema tu mogućnost, zbog toga što ima malo odbornika.

Odgovarajući na pitanje novinara zbog čega ranije nisu reagovali, imajući u vidu da se o ovoj temi govorilo pre više od godinu dana, Zoran Jovanović, odbornik DS-a, kazao je da nisu mogli da se služe pretpostavkama i govorkanjima.

Nikola Ćurčin, takođe odbornik grupe Slobodno Pančevo, rekao je da nije kasno da se ova namera spreči.

U petak će biti održana sednica Skupštine. Dovoljno je da se ova odluka povuče sa dnevnog reda i da se promeni predlog. Takođe, moguće je da se amandmanom Gradskog veća promeni odluka, precizirao je Ćurčin.

Kada je upitan šta bi trebalo uraditi sa „Letnjom pozornicom”, i na koji način je  „oživeti”, s obzirom na to da vlast napominje da nema dobru infrastrukturu, naglasio je kako smatra da se radi o izdvajanju sredstava  koje Grad može da priušti.

Obraćanju medijima prisustvovali su predstavnici svih pomenutih političkih organizacija.

 
MarketingNajnovije vesti