Pančevački naprednjaci o pobedi na izborima

PAVLOV: Formiranje gradskog parlamenta neće zavisiti od drugih partija

Pančevo, Pon, 25/04/2016 - 18:35
Aleksandar StojkovićGradska izborna komisija je saopštila konačne rezultate glasanja. Srpska napredna stranka je osvojila 39 mandata i imaće većinu u budućem sazivu Skpuštine grada. O rezultatima izbora razgovarali smo sa liderima pančevačkih naprednjaka.

Gradonačelnika Pančeva, Sašu Pavlova, smo pitali kako ocenjuje rezultate izbora koji su održani 24. aprila:

„Ne bi bilo primereno da kažemo da smo očekivali neki veći procenat. Ovakav rezultat u istoriji Pančeva nije postojao. Vrlo smo zadovoljni. Zadovoljni smo i činjenicom da su otprilike isti procenat poverenja građani dali listama SNS-a i na republičkom i na pokrajinskom nivou. To pokazuje stabilnost u razmišljanjima i promišljanjima građana Pančeva. Zadovoljan sam i činjenicom da formiranje budućeg gradskog parlamenta neće zavisiti od nekih drugih, manjih partija, s obzirom da će Srpska napredna stranka imati više od polovine odborničkih mesta“, rekao je Pavlov.

Zanimalo nas je i da li će biti saradnje sa drugim strankama pri formiranju novog saziva Skupštine Pančeva:

„Siguran sam da će biti saradnje sa ostalim politikim partijama, pre svega sa predstavnicima mađarske nacionalne zajednice, imajući u vidu da konačno u gradski parlament ulazi i predstavnik Stranke vojvođanskih Mađara. To je jako značajno da bismo zadržali vrednosti koje Pančevo ima kao multietnička i multikonfesionalna sredina. Da li će saradnja biti proširena i sa drugim političkim partijama, to ćemo videti.  Program SNS-a se u budućem periodu odnosi na racionalizaciju u javnom sektoru, dovođenje investicija i izgradnju infrastrukture i ja sam siguran da će i bez nekih koalicionih sporazuma ovaj program imati podršku svih“.

Pavlov je istakao i da će pobeda SNS-a na svim nivoima vlasti doneti boljitak Pančevu.

„Svesni smo kakve su bile posledice nesaradnje lokalne vlasti i Pokrajine. Pre svega u oblasti zdravstva. A poseban je segment, koji nije odmah vidljiv, vezan za privredu i ekonomski razvoj i segmet poljoprivrede. To posebno naglašavam, jer moramo da znamo da se agrarna politika vodi, pre svega, na republičkom i pokrajinskom nivou, a lokalna uprava samo učestvuje u sprovođenju takve agrarne politike. Nadamo se da će Pančevo, kao poljoprivredni kraj, zavredeti veću pažnju pokrajine kod pravljenja agrarne politike i delovanja nekih javnih preduzeća,  tu pre svega mislim na Vojvodinašume i Vode Vojvodine, i da ćemo u saradnji sa ta dva preduzeća i sa pokrajinskim nivoom vlasti imati mnogo bolje mere i programe vezane za poljoprivredu“, istakao je Pavlov.

Predsednik GO SNS-a, Željko Sušec je naglasio da je ovo istorijski rezultat:

„Građani su prepoznali program koji stvara zdravu i naprednu Srbiju i energiju lidera naše stranke i premijera Aleksandra Vučića, koji je dokazao da je dokazao da je prvi put u novijoj istoriji Srbije jedan premijer i njegov tim ministara na strani naroda. Srbiji je vraćen međunarodni ugled.“

Sušec je dodao i da je ovo veliki podsticaj za SNS da radi više, brže i bolje, u interesu građana Srbije.

 „Ja bih se zahvalio svim građanima Pančeva, Vovodine i Srbije na podršci, a na nama je, naravno, da to opravdamo“, naglasio je Sušec.
MarketingNajnovije vesti