Gradsko veće

U Dolovu voda iz Pančeva, a smeće ka Pančevu

Pančevo, Pet, 15/07/2016 - 18:48
Vladimir ĐokovićPANČEVO, 15. jul - Gradsko veće saglasilo se sa nekoliko odluka neophodnih da bi proces priključenja Dolova na gradski vodovod bio uspešno završen. Kad ih potvrdi i skupština Grada Pančeva, a gradski Vodovod preuzme snabdevanje, Dolovci će plaćati kubik vode nešto više od 54 dinara bez PDV-a. O istom trošku i gradska Higijena će preuzeti prikupljanje i odvoženje smeća iz Dolova. Prema postignutom dogovoru po tri zaposlena koji su do sada radili u ovim sektorima u dolovačkom JKP-u preuzeće Vodovod, odnosno Higijena.

Veće je dalo saglasnost i na izmene gradske odluke o sahranjivanju i grobljima. Izmene su urađene posle zahteva pristiglih od komisije za zaštitu konkurencije, a tiču se prevoza preminulih i njihovog smeštanja u hladnjače. Pa će i u ovom poslu svi registrovani subjekti raditi u ravnopravnim uslovima.

U ime Grada, koji je vlasnik dečjeg odmarališta na Divčibarama kojim upravlja JP Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva, Gradsko veće prihvatilo je da izda neophodna dokumenta kako bi ovaj objekat bio ozakonjen.

Veće je kao informativnu tačku primilo k znanju izveštaj o ostvarenoj proizvodnji strnih žita na teritoriji grada Pančeva. Tako se saznalo da je žita bilo na gotovo 11.000 hektara, što je 18 odsto ukupnih površina. I da je prosečan prinos pšenice 5,6 tona po hektaru.  

V. Đoković
MarketingNajnovije vesti