Vlada Srbije commons.wikimedia.org
Politika

VLADA DO KRAJA NEDELJE: Osam novih ministara u Vladi Srbije

Izvor: 
Tanjug Pon, 08/08/2016 - 13:40Mandatar Aleksandar Vučić sastavio je spisak ministara koji bi trebalo da čine novu Vladu, na njemu se nalazi osam novih imena u odnosu na prethodnu Vladu. Bez fotelja su ostali Nikola Selaković, Željko Sertić, Ivan Tasovac, Snežana Bogosavljević Bošković, Kori Udovički, Srđan Verbić i Velimir Ilić.

 

Novi ministri su Goran Knežević (privreda), Branislav Nedimović (poljoprivreda), Nela Kuburović (pravda), Ana Brnabić (državna uprava), Mladen Šarčević (prosveta), Vladan Vukosavljević (kultura i informisanje).

Takođe, mesta ministara bez portfelja dobili su nekadašnja ministarka zdravlja i potpredsednica SPS Slavica Đukić-Dejanović i prvi čovek PUPS i Pošta Srbije Milan Krkobabić.

Novu Vladu činiće:

- premijer Aleksandar Vučić - prvi potpredsednik i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić - potpredsednik i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović - potpredsednica i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović - potpredsednik i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić - ministar privrede Goran Knežević - ministar poljoprivrede i zaštita životne sredine Branislav Nedimović - ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić - ministarka pravde Nela Kuburović - ministarka državne uprave Ana Brnabić - ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević - ministar zdravlja Zlatibor Lončar - ministar rada, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin - ministar omladine i sporta Vanja Udovičić - ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević - ministri bez portfelja: za evropske integracije Jadranka Joksimović, dok za Slavicu Đukić-Dejanović i Milana Krkobabića još nije objavljeno za šta će biti nadležni.

Srbija će do kraja nedelje dobiti novu vladu. Predsednica skupštine Maja Gojković sazvala je prvu posebnu sednicu za utorak, 9. avgust, u 14 sati.

Prethodnih dana Srpska napredna stranka, koja je sa koalicionim partnerima osvojila najveći broj glasova na izborima održanim u aprilu, pregovarala je sa socijalistima o ulasku u novu vladu. Saocijalisti su naprednjacima bili partneri u vladi i u prethodna dva mandata. U novoj vladi trebalo bi da bude i Savez vojvođanskih Mađara.
MarketingNajnovije vesti