Novi autobusi u Pančevu Foto: G. J.
Politika

ZAJEDNO ZA PANČEVO: Uvođenje Pantransporta u javni prevoz je štetno po građane

Izvor: 
013info Pet, 22/07/2022 - 11:07Svojom izjavom da je predavanje javnog prevoza građana u ruke privatnog prevoznika nije ništa drugo nego javno priznanje gradonačelnika da je naprednjačka vlast nestručna i nesposobna da vodi Pančevo, saopšteno je danas iz "Zajedno za Pančevo".

- Ovu tvrdnju potkrepljujemo činjenicama da je u vreme kada su drugi brinuli o poslovanju tadašnjeg ATP dotacije iz gradskog budžeta bile 1,5 miliona evra godišnje sa tendencijom smanjenja uz prevoz svih kategorija građana koji su imali besplatan ili subvencionisan prevoz, za razliku od naprednjačkih 3.000.000 evra. Cena goriva je bila približno današnjoj, daleko viša od one kada je pravljen dogovor sa novim prevoznikom kojem se više nego „velikodušno“ poklanja 2.000 000 evra godišnje.  Potrebno je naglasiti da je u takvom ATP-u bilo zaposleno 500 Pančevaca za razliku od 200 koliko  je danas zaposleno. Sa tolikim brojem zaposlenih Pantransportu nije potreban ni dinar iz gradskog budžeta. Naravno smanjenje broja zaposlenih za posledicu ima smanjenje broja linija i polazaka, masovno otkazivanje redovnih polazaka i smanjenu bezbednost. Sve to dovodi u pitanje da li ovako organizovan javni prevoz ispunjava potrebe građana koje podrazumeva komunalna funkcija, kaže se u saopštenju.

Oni dodaju da je Pančevu potrebna velika transformacija javnog prevoza kako bi bile zadovoljene potrebe građana grada i svih naseljenih mesta na teritoriji grada.

- Do tada naši sugrađani nemaju druge nego da trpe lošu i nesposobnu vlast, kažu iz "Zajedno za Pančevo".

 

 
MarketingNajnovije vesti