PR

013 info preporuka: Telefon vivo Y76 5G

Izvor: 
013info Čet, 19/05/2022 - 14:23


Testirali smo za vas: vivo Y76 5G – spoj živopisnog dizajna i dobrih performansi na tržištu mobilnih telefona

Digitalno doba u kojem živimo menja način komunikacije i protok informacija takvom brzinom da je nametnulo potrebu za uređajima koji mogu da podrže ubrzani razvoj i omoguće nam da u svakom trenutku imamo pravi alat – mobilni telefon koji može da ispuni naše zahteve u sferi komunikacije, posla, obrazovanja i naravno zabave.  Redakcija 013 info imala je priliku protekle nedelje da testira telefon vivo Y76 5G i ono što odmah ostavlja utisak jeste vanserijski dizajn. Novi vivo je uskog okvira debljine 2,8 mm, zaobljenih ivica, izuzetno udoban za dlan. Kućište je debljine 7,79 mm i mase 175 g, što ovaj telefon čini izuzetno laganim. S naše tačke gledišta – pun pogodak, uzimajući u obzir terenski rad i opremu koju svakodnevno nosimo sa sobom.

Foto: Promo
cosmic_aurora_01.jpg

 

Upečatljiv dizajn inspirisan polarnom svetlošću

AG matirana površina ovog uređaja ima dvostruki efekat. Osim lepote, ona ima i vrlo praktičnu ulogu jer pomaže da ne ostaju otisci prstiju i daje blistavi sjaj uz efektnu kombinaciju plave i narandžaste boje. Za one koji pored funkcionalnosti žele i lep uređaj - ovo je telefon koji će definitivno upotpuniti vaš stajling svojim upečatljivim dizajnom inspirisanim aurorom borealis. 

Doživljaj velikog ekrana, kristalno jasna slika i režim za zaštitu vida

Zahvaljujući FHD+ in-cell ekranu od 6,58 inča i sa rezolucijom 2408*1080 (FHD+) koja podržava visoku zasićenost boja, dobija se još jasnija i živopisnija slika, a vivo Y76 5G takođe poseduje blue light filter koji štiti ljudsko oko od štetnog plavog svetla koje zamara ljudsko oko. Novi operativni sistem Funtouch OS 12 pruža uživanje u svakodnevnoj upotrebi i unapređuje korisničko iskustvo. 

Kamera dizajnirana po najnovijoj tehnologiji

Kažu da slika govori hiljadu reči, a za nas u 013 info dobra fotografija, koja prati i upotpunjuje tekst, je standard koji donosimo čitaocima. To je posebno važno u eri digitalnih medija i društvenih mreža, bez kojih nema savremenog informisanja. Ako je tako, onda vivo Y76 5G predstavlja celu knjigu! Al Sistem trostruke kamere – glavna kamera od 50 MP, bokeh kamera od 2 MP i makro kamera od 2 MP, neće ostaviti ravnodušnim ni profesionalne fotografe. Omogućava snimanje scena sa velikog rastojanja do najsitnijih detalja. Dizajn zadnjih kamera urađen je tako da podseća na površinu CD-a i potpuno zaokružuje doživljaj.

Foto: Promo
midnight_space_01_sajt.jpg

 

AI ekstremni noćni selfi od 16 MP, super noćni režim i nova Face Beauty funkcija

Savršen selfi i u mraku? Da, jer vivo Y76 5G ima AI ekstremni noćni selfi od 16 MP koji snima više detalja, smanjuje šumove uz bogat kontrast. Uz AI Face Beauty algoritam selfi se može dovesti do savršenstva. Lepota je u detaljima - optimizujte nijansu kože, oblik, crte lica.

Ultra stabilan video i video sa dvostrukim prikazom

Za dobar snimak i fotografiju neophodni su stabilnost i fokus, a često su najbolje scene upravo one u pokretu. Ultra stabilan video prepoznaje pokrete telefona i pametno vrši dinamička podešavanja. Omogućava snimanje objekata ispred i iza telefona istovremeno, a uključuje se preko posebnog prekidača. Za video sa dvostrukim prikazom, koristite prednju i zadnju kameru istovremeno, a možete odabrati režim slike u slici i režim dvostrukog prikaza. Sa ovim funkcijama, vivo Y76 5G čini savršenu kombinaciju odličnog fotoaparata i mobilnog telefona u jednom. 

Foto: Promo
midnight_space_02_sajt.jpg

 

Da, traje! Sa FlashCharge punjačem od 44 W nema brige

Sve ovo ne bi imalo smisla, ukoliko bi vam se telefon ugasio u sred posla, igre ili kad vam je najpotrebniji. Da se to ne desi, izuzetno brzi FlashCharge punjač od 44 W omogućava da se baterija napuni blizu 70% za samo 32 minuta. Zahvaljujući bateriji kapaciteta 4100 mAh (TYP) i VEG tehnologiji koja čuva energiju –sa vivo  Y76 5G možete ceo dan pratiti on-line sadržaje, pretraživati  internet, igrati igrice ili, kao mi, biti na višečasovnom snimanju bez brige. 

8 GB RAM memorije + 4 GB proširene RAM memorije i 5G mreža

vivo Y76 5G ima tehnologiju proširene RAM memorije u verziji 2.0. Sa još 4 GB iz ROM memorije na postojećih 8 GB RAM-a, čini ukupno fantastičnih 12 GB RAM memorije. To praktično znači da u pozadini do 25 aplikacija rade bez zastoja i ovom telefonu daje izuzetne performanse. 5G mreža omogućava istovremeno preuzimanje više aplikacija bez problema. Brzo povezivanje, uvek dobar signal uz 5G čip od 7 nm i CPU brzine 2,2 GHz čine ovaj telefon moćnom mašinom. 

Foto: Promo
y76_5g_cosmic_aurora_sajt.jpg

Gejmeri će biti zadovoljni!

vivo Y76 5G pruža dobre performanse, naročito za gejming, što znači da možete podići kvalitet grafike, a da nemate problem sa funkcionisanjem. Veliki displej i čist dizajn doprinose ugođaju, a zbog zaobljenih ivica, telefon je udoban za držanje i u lendskejp modu. 128 GB ROM memorije i odličan rad 5G mreže, omogućavaju brže povezivanje i mogućnost istovremenog preuzimanja više aplikacija, a gejmeri znaju koliko je brzina važna.

Pametan izbor!

Zbog svega navedenog, ekipa 013 info bila je vrlo zadovoljna nakon testa, te toplo preporučujemo vivo Y76 5G kao moderan, unapređen mobilni telefon, koji ispunjava savremena očekivanja i mnogo više od toga.

Novi vivo Y76 5G biće u prodaji od 20. maja po ceni od 39.999 RSD.
MarketingNajnovije vesti