Trotinet
PR

Mi se vozamo kroz grad, brzo i tiho

Izvor: 
PR Čet, 15/07/2021 - 21:51Život u gradu je brz i dinamičan, i ako je sve nekako tu nadomak ruke, ponekad nam treba nam brzina munje da stignemo baš tamo negde u određeno vreme, a nekada bismo jednostavno samo da suptilno proklizimo kroz gužvu…

U poslednjih nekoliko godina primetno je da se sve češće odlučujemo za alternativna rešenja. Nisu samo automobili glavno prevozno sredstvo, već je sve više malih motora, a i bicikala. Kako je svest o važnosti očuvanja životne sredine porasla, a usput i sve veća zainteresovanost da brinemo o zdravlju, tako se i način transporta promenio. Onaj ko je u duši biciklista, teško da će se odlučiti za neko drugo prevozno sredstvo, isto je i sa bajkerima.

Ali kako svako vreme nosi novine, tako se trendovi i u ovoj oblasti menjaju. Do pre par godina smo imali priliku da samo na ulicama svetskih metropola posmatramo kako se ljudi prevoze trotinetima, ili kako ih sve zovu električni skuteri, romobili i sl. Obični na mehanički pogon mogli su godinama unazad da se kupe za decu, koja su ona ovaj način učila i da održavaju ravnotežu. Međutim, polako su i odrasli uvideli prednosti prevoza trotinetima. Ovo je dobrim delom ekološko prevozno sredstvo. Ako se odlučite da svakodnevno zamenite vožnju automobilom u korist trotineta sigurno ćete pomoći da se smanji zagađenje vazduha. S druge strane za njegovu vožnju potreban je minimalni napor, tako da je uživanje u vožnji zagarantovano.

Za kratke, gradske relacije, prava milina!

O čemu se jedino treba voditi računa je bezbednost. Obavezno je nošenje kacige, vožnja jeste znatno sporija nego automobilom, ali ste mnogo brži od pešaka.

Do pre neki dan tek poneko je u našem gradu prošao pored nas trotinetom, i činili smo se da ovaj se ovaj trend nije zahvatio i Pančevo, ali gle čuda. Pre nekoliko dana otvorila se radnja u samom centru, u Sokačetu, gde se mogu iznajmiti ova bešumna prevozna sredstva, kojima ćete moći da prepolovite ovaj panonski grad. Videćemo kako će se Pančevcima dopasti elegantna stajaća vožnja na dva točka. Onako lalinska, bez mnogo da se pomučimo.

Ovo leto postaje sve zanimljivije!

 
MarketingNajnovije vesti