Pregled

Protekla nedelja u Pančevu

Pančevo, Pon, 23/11/2015 - 07:30Protekla nedelja u Pančevu  obeležena je nizom dešavanja iz oblasti kulture i umetnosti - kreativnim radionicama, promocijama, izložbom i koncertima. Dočekali smo i prvi sneg, ispratili našeg sugrađanina na svetsko modno takmičenje i zabeležili još jednu sportsku pobedu. Pančevac na svetskom modnom takmičenju Saša Vujasinović, devetnaestogodišnjak iz Pančeva, otputovao je u Milano gde će predstavljati Srbiju na 32. svetskom Elite Model Look takmičenju. On je prvi muškarac koji predstavlja našu državu na ovom takmičenju, a do njega je došao pobedom u državnom finalu.

sasa_vujasinovic.jpg

Prezentacije

  • 61. Kreativna radionica Žozef i prijatelji

U dvorani „Apolo”, UG Connecting people u saradnji sa TABOO magazinom organizovao je 61. kreativnu radionicu Žozef i Prijatelji - Razumevanje filozofije marketinga. Posetioci su imali prilike da se upoznaju sa načinom funkcionisanja dnevne „tržišne utakmice“, značajem istraživanja u marketingu i razlikama između reklame, oglašavanja, tržišne komunikacije i marketinga. Žozef - Ivan Lončar, legenda marketinga, živi u našem gradu, u prošlom veku vodio je mnoge celovite marketinške projekte visokih vrednosti, potpisao je preko 600 projekata i osvojio preko stotinu vrednih nagrada - domaćih i stranih.

  • Lepote Bledskog jezera

U Kulturnom centru, održana je prezentacija Udruženja Slovenaca Južnog Banata "Logarska Dolina" iz Pančeva, gde su posetioci imali priliku da se kroz filmove o Bledu upoznaju sa lepotama jezera,  turizmom i njegovim planovima za budući razvoj. U programu su, pored domaćina, učestvovali i Janez Fajfar, predsednik Opštine Bled i Jaka Ažman, direktor Turističke organizacije Bleda i ostalii gosti iz Slovenije.

  • Promocija podoficira

Protekle nedelje, u Centru za obuku i usavršavanje podoficira, u kasarni „Stevica Jovanović”, održana je vojna svečanost  povodom prijema polaznika šeste i sedme klase Osnovnog kursa za podoficire u profesionalnu vojnu službu.

Kulturno-umetničke večeri

  • Promocija knjige

U čitaonici Gradske biblioteke, održana je promocija knjige „Biografije lekara Pančevaca od 1945. do 2005.” dr Dragiše Djordjevića. O knjizi su govorili dr Dragiša Djordjević, primarijus dr Zoran Nedić, Goran Trailović, urednik izdanja i Dejan Bosnić, direktor Gradske biblioteke Pančevo.

  • Strip radionica

U dvorani Apolo, održana je strip radionica pod nazivom NOVA EPIZODA. Autori Aleksandar Zograf i Boris Stanić su na obilju primera iz istorije stripa i sopstvenih izdanja govorili o sastavljanju strip narativa i započeli kolektivni rad sa posetiocima.

  • Godišnja izložba polaznika Škole crtanja

skola_crtanja.jpg

U galeriji Doma omladine, održana je Godišnja izložba polaznika Škole crtanja. Godišnja izložba polaznika Škole crtanja je retrospektiva radova nastalih u školi u periodu od oktobara 2014. do avgusta 2015. Izlagači su bili polaznici škole i njeni stalni korisnici i prijatelji.

  • Pupin Akademija u Idvoru

Obrazovni, naučni i kulturni program obuke, Pupin Akademija, održan je protekle nedelje u Idvoru. Ovaj seminar, u organizaciji udruženja Srbija za mlade, promovisao je rad naučnika Mihajla Pupina sa ciljem da postigne razvijanje duha preduzetništva kod mladih i njihovo veće aktiviranje u zajednici.

Koncerti

U Kulturnom centru, održan je koncert sastava Boris Kovač - New Ritual Group, a u dvorani „Apolo” nastupio je vršački sastav „Retrovizor”. Kraj nedelje je obeležen velikom žurkom elektronske muzike u Apolu, pod nazivom „All Stars Alliance Party Vol. 4”.

Sport

„Tamiš” ubedljiv protiv „Jagodine”

kktamis.jpg

Košarkaši ‚‚Tamiša"  zabeležili su važnu pobedu, koja ih je pomerila na 10. mesto na tableli. U 8. kolu Košarkaške lige Srbije na svom terenu su savladali poslednje plasiranu ekipu ‚‚Jagodine" rezultatom 99:64.

Emilija Šimšić
MarketingNajnovije vesti