Pixabay
Servisne informacije

Gromovi i kiša iznad Pančeva: Grmljavinski sistem iz Rumunije stiže i do drugih gradova

Izvor: 
Danas Pon, 22/05/2023 - 17:02Pre pola sata nad Pančevom su se razvili tamni oblaci koji su stigli, kako su meteorolozi najvljivali, u okviru grmljavinskog sistema koji se iz Rumunije premešta u severoistočnoj visinskoj struji prema Srbiji, odnosno prema njenom severoistočnom delu. 

Kako prognoziraju meteorolozi iz Weather2Umbrella, u nastavku poslepodneva, ovaj grmljavinski sistem prelaziće preko severoistoka Srbije i doneti lokalne pljuskove sa grmljavinom, a ponegde i kratkotrajne grmljavinske nepogode.

„Prvi na udaru naći će se jugoistočni deo Banata, Podunavlje i Braničevski okrug, odnosno šire područje Vršca, Smedereva, Požarevca, Velikog Gradišta i Kostolca, a nešto kasnije i delovi centralne Šumadije i Pomoravlja. Na pojedinim lokacijama u veoma kratkom vremenskom intervalu pala bi i veća količina kiše, ali će padavine i oluje biti kratkotrajnog i prolaznog karaktera“, piše na Fejsbuk stranici Weather2Umbrella.

Kako se navodi, u ostalim predelima Srbije očekuje se uglavnom sunčano, a lokalni pljuskovi sa grmljavinom biće rezervisani uglavnom za istočne i severoistočne predele Srbije, a kasnije posle podne i za delove južne Srbije.

U nastavku poslepodeva, prema istim informacijama, u Beogradu se očekuje pretežno sunčano, uz razvoj oblačnosti, a samo ponegde na širem područja grada očekuje se pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

 
MarketingNajnovije vesti