Servisne informacije

PANČEVO: Prognoza vremena za sredu, 12. maj

Izvor: 
W2U Uto, 11/05/2021 - 21:41U Pančevu u sredu jutro suvo sa sunčanim intervalima. Tokom dana promenljivo oblačno, sparno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom sredinom dana, posle podne i uveče. Biće uslova i za kratkotrajne i lokalne grmljavinske nepogode. Vetar slab do umeren, južnih pravaca. Minimalna jutarnja temperatura 16°C, maksimalna dnevna 24°C.
 
U našem gradu narednih dana promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, naročito sredinom dana, posle podne i uveče. Biće uslova i za lokalne i kratkotrajne grmljavinske nepogode. Maksimalna temperatura biće uglavnom do 22°C, a u nedelju i svežije.
 
Od srede se menja sinoptička situacija nad Srbijom. Očekuje se pad vazdušnog pritiska i uticaj doline, pa će biti promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom sredinom dana posle podne i uveče. Biće uslova i za lokalne i kratkotrajne grmljavinske nepogode sa gradom i obilnijim pljuskovima. Već u sredu svežije, ali će biti i veoma sparno, uz temperature od 22 do 26°C. Košava će duvati samo još ujutro na jugu Banata, ali će i tamo vrlo brzo prestati.
 
Od četvrtka do nedelje će zbog delovanja visinskog ciklona nad Srbijom, biti veoma nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a i dalje će biti uslova za grmljavinske nepogode. Maksimalna temperatura biće od 18 do 24°C.
 
Inače, grmljavinske nepogode potpuno su uobičajena pojava u ovom delu godine na našem području i česta su odlika vremena u toplom delu godine, a nariočito tokom maja i juna, tj. krajem proleća i početkom leta.
 
 MarketingNajnovije vesti