vetar i vrbe
Servisne informacije

RHMZ: U petak i subotu na jugu Banata olujni udari vetra

Izvor: 
013info Sre, 30/09/2020 - 15:44Uz značajan porast temperature u našoj zemlji, meteorolozi RHMZ-a predviđaju za subotu i nedelju jake udare vetra u našem okrugu.

- Južno i jugozapadno strujanje vazduha iz oblasti Sredozemlja u petak i subotu usloviće značajan porast temperature, pa će maksimalne vrednosti prvog dana vikenda u većini krajeva Srbije dostići ponovo 30 °C.  Istovremeno će i jugoistočni vetar biti u pojačanju, naročito na planinama i u košavskom području. Udari vetra na jugu Banata biće olujni (preko 20 m/s), dok će na području Beograda dostizati 13 - 15 m/s, kaže se u najavi meteorologa.

Do kraja dana i sutra na području Srbije zadržaće se pretežno oblačno i hladnije vreme s kišom povremeno. Padavine će biti češće u toku noći i sutra, naročito u severnim, centralnim i istočnim krajevima, gde se očekuje od 5 do 10 mm kiše, a u oblasti Homolja lokalno i više. Suvo vreme zadržaće se na jugozapadu Srbije.

U nedelju, ali i u prvoj polovini naredne sedmice promenljivo vreme - smenjivaće se sunčani intervali i pljuskovi kiše, koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom. Temperatura će biti u manjem padu, ali i dalje iznad prosečnih vrednosti za prvu dekadu oktobra sa maksimalnim vrednostima od 22 do 27 °C.

 

Prognoza
prognoza_pocetak_oktobra.jpg

 
MarketingNajnovije vesti