Novac
Sport

ANĐELOVIĆ (DŽK JEDINSTVO KAČAREVO): Da se javno objavi koliko je koji sportski klub u Pančevu dobio novca

Izvor: 
013info Čet, 08/04/2021 - 09:48Iza inicijative od koje se ne odustaje, a sve kako bi se saznalo kako su gradska vlast Pančeva i Sportski savez raspodelili novac za rad klubova u 2021. godini stoji i Saša Anđelović, viši sportski džudo trener odnosno Džudo klub “Jedinstvo” iz Kačareva.

Za 013info on jednostavno kaže da žele da se zna zašto su pri raspodeli jedni gradski novac dobili, a drugima je uskraćen.

Jedinstvo je dobilo 200.000 dinara za celu godinu, ističe on i dodaje da je sada po rezultatima u Srbiji po novom rangiranju 37 od 199 klubova, dok je po starom rangiranju bilo 16 u državi.

Govoreći o pančevačkoj džudo sceni, dodaje da od formalno 6 klubova, 3-4 faktički rade i postoje, a da se novac dodeljuje kroz svojevrsnu političku raspodelu.

Naglašava da tako sportski klubovi po naseljenim mestima – selima, ostaju zaboravljeni, kao da su kod njih takmičari i deca drugog reda.

- Zašto je džudo klub Dinamo privilegovan, pa dobija sudeći po ranijim rezultatima konkursa, i milionske iznose, kad razlike u njihovom i našem rangu po rezultatima nisu tako velike. To što se oni takmiče u ligi, je samo zato što imaju para i za takvu su se ligu prijavili. Džudo savez je pitao sve klubove da prijave za ligu, iz koje se inače ne ispada, kaže on.

Ističe da su džudisti Jedinstva jedine medalje i plasmane u uzrastu kadeta doneli za Pančevo, i da predstoji  juniorsko takmičenje gde očekuje nove dobre rezultate.

- Tražili smo sastanak o radu i finansiranju džudo klubova  i kao termin je izgleda zakazan 21. april. Nadam se sastanka i biti gde bi se saznalo koji su klubovi i koliko gradskog novca dobili u raspodeli za ovu godinu i gde bi raspravili svoje džudo teme jer mi najbolje znamo kakvi su rezultati čijeg rada, kaže on.

Za tu razmenu argumenata Anđelović kaže da očekuje mu se jasno kaže ako nije u pravu, ali i objasni u čemu je druga strana u pravu.

U inicijativi da se sazna, javno objavi, koliko je koji sportski klub u Pančevu dobio novca za aktivnosti u 2021. godini on je zajedno sa Miroslavom Jočićem iz “Akademije Jočić” iz Starčeva.

Kaže da će se ako do objavljivanja tih podataka, i pozitivnih rezultata razgovora ne dođe, priključiti inicijativi za održavanje javnih sportskih časova ispred zgrade gradske uprave u Pančevu. I da će se ti časovi, uz podršku drugih nezadovoljnih klubova, ponavljati sve dok do pravednije raspodele novca ne dodje.

 

 
MarketingNajnovije vesti