EJU
Džudo

Andrei Stojadinov bronza na Evropskom kupu u Češkoj

Pančevo, Pon, 18/04/2016 - 16:26
Tanja Marin


Proteklog vikenda je u češkom gradu Toplice održan kup Evropske džudo Unije za kadete i kadetkinje na kojem je, najbolja kadetkinja i juniorka Srbije u konkurenciji takmičarki do 48 kilograma, Andrea Stojadinov osvojila bronzanu medalju, još jednu u nizu na Evropskim kupovima. Osim kadetkinje ‚‚Dinama" zapažen nastup je imao i njen klupski drug Filip Rinkovec, koji je u kategoriji do 66 kilograma težine zauzeo 9. mesto. 

Na EJU kupu za kadete i kadetkinje nastupilo je 736 takmičara, 419 u muškoj i 317 u ženskoj konkurenciji, iz 29 zemalja. Među najboljim mladim džudistima Evrope Srbiju je predstavljao i dvojac ‚‚Dinama". Andrea je ponovila odličan nastup sa prethodnih Evropskih kupova ove godine, pa je u konkurenciji 44 takmičarke osvojila bronzanu medalju, ostvarivši tri pobede u grupi, poraz u polufinalu i pobedu u meču za treće mesto. Filip je u konkurenciji 61 takmičara u svojoj težinskoj kategoriji ostvario tri pobede u grupi, zatim je doživeo poraze u finalu grupe i u repesažu, čime je ostvario plasman na devetu poziciju.

Dok su kadeti nastupali na evropskoj sceni proteklog vikenda je u Boru održano Prvenstvo Srbije za starije pionire. Na ovom takmičenju je nastupilo 199 takmičara iz 63 kluba iz zemlje, a pravo učešća kao prvak Vojvodine u kategoriji do 73 kilograma stekao je džudista ‚‚Dinama", Danijel Maravić. U izuzetno jakoj konkurenciji najboljih starijih pionira u državi Danijel je zauzeo 2. mesto i okitio se srebrnom medaljom.

 
MarketingNajnovije vesti