Sport

Anja Crevar i Miloš Stanojević najbolji sportisti Pančeva u 2015. godini

Pančevo, Čet, 24/12/2015 - 16:25
Tanja Marin
Železnički rukometni klub ‚‚Dinamo" - najbolji klub; Andrea Stojadinov i Darko Spaskovski najperspektivniji sportistiU 2015.godini pančevački sportisti su nam dali mnogo povoda za radovanje, oduševljavali nas svojim rezultatima, ali smo često posle njihovih nastupa merili krvni pritisak ili posezali za turpijom kako bismo uredili izgrickane nokte. Ipak, kada se podvuče crta, može se reći da su sportisti i njihovi uspesi ono što na najbolji način predstavlja Pančevce u zemlji i svetu. Kao i svake godine Sportski savez Pančeva, po 27. put, na osnovu postignutih rezultata odabrao je najbolje sportiste i sportistkinje našeg grada. Očekivano, titula najbolje sportistkinje po drugi put je pripala mladoj plivačici Anji Crevar, dok je u konkurenciji sportista ovu laskavu titulu osvojio veslač ‚‚Tamiša" Miloš Stanojević. Prestižan pehar namenjen najboljem klubu u Pančevu podigao je Danilo Drndarski, predsednik Železničkog rukometnog kluba ‚‚Dinamo". Specijalno priznanje za promociju sporta i grada Pančeva osvojili su omladinski svetski prvaci u fudbalu Nemanja Antonov i Mijan Gajić i evropski prvak u šampionatu turing automobila, Dušan Borković.

 

svetski prvaci.jpg

borkovic.jpg

Nagradu najboljeg sportiste grada Pančeva, Miloš je dobio zahvaljujući odličnim rezultatima u ovoj godini, kada je po jedanaesti put postao prvak Srbije u skifu za lake veslače, po prvi put u karijeri se domogao srebra na najprestižnijoj svetskoj regati u Lucernu i kao krunu sezone oko vrata stavio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Francuskoj. Za razliku od Miloša, koji je po prvi put postao najbolji sportista Pančeva, Anja Crevar je i 2013. godine ostvarila ovaj uspeh, kada je sa trinaest godina bila jedna od najmlađih osvajačica ovog priznanja. Na Svetskom juniorskom prvenstvu u Singapuru Anja je izborila učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru 2016. godine, na Evropskim igrama u Bakuu je osvojila bronzanu medalju, a tokom cele godine je obarala lične i državne rekorde u apsolutnoj konkurenciji.

goca krstic.jpg

Oni od kojih sportski stručnjaci najviše očekuju u budućnosti, a koji svojim sportskim rezultatima, već sada predstavljaju najbolje u svom uzrastu u našoj zemlji, Sportski savez je izabrao za najperspektivnije sportiste Pančeva. To su džudistkinja ‚‚Dinama", Andrea Stojadinov i karatista ‚‚Dinama", Darko Spaskovski. Oni su ove godine, osim titula prvaka Srbije, osvojili i najsjajnija odličja na šampionatima Balkana. Odbojkaški stručnjaci su ove godine vredno i kvalitetno radili i pokazali da u ovom gradu ženska odbojka zauzima značajno mesto. Aleksandar Vladisavljev, prvi pomoćnik selektora ženske seniorske reprezentacije Srbije i trener Ženskog odbojkaškog kluba ‚‚Dinamo" proglašen je najboljim trenerom u gradu, dok je titula najboljeg sportskog radika otišla u ruke Ivana Krgovića, prvog čoveka Sportskog udruženja ‚‚Odbojka 013".  

zok-dinamo-2.jpg

odbojka013.jpg

Pošto sport ne priznaje godine i u našem gradu se sa velikim uspehom na svetskom i nacionalnom nivou takmiče mnogi veterani, Sportski savez Pančeva, već tradicionalno, dodeljuje nagradu za najboljeg veterana ili veteranku. Članica Triatlon kluba ‚‚Tamiš", Gordana Krstić ponovo je osvojila ovaj laureat. Nagradu za jubilej ove godine je dobio Karate klub ‚‚Dinamo" koji je u ovoj godini prosavio pedesetogodišnjicu svog postojanja. Da je školski sport važan pokazuje i veoma velika konkurencija među sportistima u ovoj oblasti, ali čini se da mladi šahista i stonoteniser, Marko Milanović, nije imao nikakvu konkurenciju, pošto je sjajne rezultate na školskim takmičenjima uglavnom ostvarivao u konkurenciji dosta starijih protivnika. Iz tog razloga je poneo titulu najperspektivnijeg sportiste u oblasti školskog sporta. Najuspešnija sportistkinja među učenicima osnovnih škola je atletičarka Anđela Tasić, dok je u konkurenciji učenika srednih škola nagradu osvojila takođe atletičarka, Zorana Barjaktarović. Nagradu za najboljeg pedagoga stručni žiri je dodelio Bošku Đorđeviću.

marko milanovic.jpg

Sportski savez Pančeva ne vrednuje samo rezultate već i način na koji naši sportisti i sportski radnici predstavljaju sebe, svoj klub i svoj grad u zemlji i inostranstvu, kao i u kojoj meri rade na poboljšanju kvaliteta sporta u Pančevu. Nema boljeg načina da se priča o sportu u gradu, nego da uz ime svetskih i evropskih prvaka stoji mesto u kojem su rođeni ili stekli prva sportska iskustva. Predsedniku Upravnog odbora Katate kluba ‚‚Dinamo", Nikoli KrstićuSiniši Veljkoviću iz Streljačke družine ‚‚Pančevo 1813" i Ljubomiru Stevkovskom iz Rukometnog saveza Pančeva uručena su specijalna priznanja za promovisanje i razvoj sporta u Pančevu, dok je nagrada za humanost u sportu pripala Zoranu Rajačiću iz ‚‚Srpske Sparte". Sportski savez je dodelio specijalne nagrade organizacijama i preduzećima koja su najviše zaslužna za uspešno sprovođenje akcije ‚‚Ja plivam, a ti", a nagrade su pripale gradu Pančevu i Javno komunalnim preduzećima ‚‚ATP" i ‚‚Mladost"

Na svečanosti povodom izbora najboljih sportista grada Pančeva u organizaciji Sportskog saveza Pančeva, dodeljeno je i 30 pojedinačnih novčanih nagrada od strane Grada na osnovu postignutih sportskih rezultata

 

T.M.
MarketingNajnovije vesti