Olimpijski komitet Srbije
Olimpijske igre

Anja večeras pliva u kvalifikacijama discipline 200 m mešovito

Pančevo, Pon, 08/08/2016 - 11:04
Tanja MarinTrećeg dana Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru najmlađa srpska reprezentativka na najvećoj svetskoj sportskoj smotri, Anja Crevar, nastupa kvalifikacijama discipline 200 metara mešovitim stilom. Takmičarka Plivačkog kluba ‚‚Dinamo" nastupa u prvoj kvalifikacionoj grupi u 18 i 56.

Lični rekord Anje Crevar, koji je ujedno i apsolutni državni rekord u ovoj disciplini iznosi 2:14,91. Ukoliko svih četvrdeset takmičarki u ovoj disciplini budu plivale u skladu sa svojim najboljim vremenima ili kvalifikacionim vremenima za plasman na Olimpijske igre, Anja će teško izboriti plasman u polufinale. Međutim, to nije ni njen cilj, niti iko može očekivati bilo šta od nje u ovo trenutku, naročito ako se ima u vidu koliko je mlada i da joj je ovo prvo učešće na igrama. 

Ona je u svom prvom nastupu, u disciplini 400 metara mešovitim stilom, sjajno plivala i zauzela ukupno 20. mesto preskočivši dvostruku olimpijsku šampionku Kineskinju Je Šiven i najbolje takmičarke plivačkih sila poput Francuske, Nemačke i Italije. 

Bez obzira na rezultate koje ostvari, Anja je već osvojila srca svih Srba, a svojim hrabrim nastupom skrenula na sebe pažnju i plivačke javnosti, pa nema sumnje da je očekuje još svetlija budućnost i još veći napredak. Ona je veliki borac i pravi profesionalac zbog čega će vrhunski svetski rezultati vremenom doći. 

T. M. 

 
MarketingNajnovije vesti