Marija Mrkela, Sanja Marić i Cvetkoski
Sport

Atletičarke pančevačkog Dinama putuju na Prvenstvo Evrope u Jerusalim

Izvor: 
013info Pet, 01/07/2022 - 10:03Od 4. do 7. jula, u Jerusalimu održava se Prvenstvo Evrope za mlađe juniore.  AK "Dinamo" Pančevo imaće svoje dve, trenutno najbolje pančevačke atletičarke, kao predstavnice na Evropskom prvenstvu.

Izuzetno jake kvalifikacione norme u atletici za učešće na velikim međunarodnim takmičenjima mi daje za pravo da kažem da su Marija i Sanja već napravile pravi podvig plasiravši se među 30 najboljih atletičarki u Evropi i time stekli pravo nastupa na Prvenstvu Evrope. Marija će trčati dve discipline: 400m i Švedsku štafetu ( 100m-200m-300m-400m). Marija je ispunila kriterijum i za trku na 200m ali zbog preklapanja kvalifikacionih trka nije mogla da nastupi u sve tri discipline pa smo se odlučili da sada nastupi na 400m i štafeti. Sanja će nastupiti u trci na 800m kao jedna od najmlađih atletičarki, izjavio je trener Ljupčo Cvetkoski.

Ovo je veliki uspeh prvenstveno za ove dve sjajne sportiskinje ali i za AK "Dinamo" koji se konstantno pojavljuje sa svojim atletičarima na svim najvećim atletiskim manifestacijama. 

Nema sumnje da će Marija i Sanja dostojno reprezentovati svoj grad Pančevo i Republiku Srbiju.

Kvalifikacione trke im počinju već prvog dana pa im želimo da uspešno nastupe na svojem prvom velikom takmičenju kojih će u njihovim karijerama biti pregršt jer se radi o izuzetno nadarenoj i vrednoj deci, dodao je Cvetkoski.
MarketingNajnovije vesti