Marija Mrkela Foto: privatna arhiva
Sport

ATLETIKA: Mlada Pančevka bronzana na Prvenstvu Srbije

Izvor: 
013info Pon, 17/02/2020 - 00:03

Atletičarka pančevačkog Dinama Marija Mrkela osvojila je bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije u dvorani za mlađe juniore koje je održano proteklog vikenda u Beogradu. Među Dinamovcima je bilo mnogo ličnih rekorda, a li je malo sportske sreće učinilo da pančevački klub osvoji samo jednu medalju.

- Prema očekivanju, najbolja pančevačka atletičarka u mlađim uzrasnim kategorijama Marija Mrkela je osvojila bronzanu medalju u trci na 400m rezultatom 58,60. To je za nju najbolji rezultat ove godine i polako se približava svom ličnom rekordu. Marija je još uvek pionirka pa se od nje najbolji rezultati očekuju na Prvenstvu Srbije za pionire. Na tom takmičenju će probati da istrči državni rekord u dvorani za pionire koji je sada sasvim ostvarljiv, rekao je trener AK Dinamo Ljupčo Cvetkoski.

Što se tiče ostalih takmičara Dinama, Strahinja Stevšić je osvojio četvrto mesto u trci na 800 metara (2:03,05), kopljaš Aleksa Živanov šesto mesto u trci na 60 metara (7,46), a ženska štaefta 4x400 metara (Anđela Kićović, Anastasija Mrkela, Katarina Njari i Marija Mrkela) iako desetkovana zbog gripa trku je završila na četvrtom mestu (4:20,50).
MarketingNajnovije vesti