AK Panonija
Sport

ATLETIKA: "Panonci" iz ravnog Banata na visinskim pripremama

Izvor: 
013info Ned, 16/01/2022 - 18:36


Nakon prezentacije atletskog kampa i Hotela "Katići" na "Danima atletike" održanim u novembru u Kragujevcu, UO Ak PAnonija se upravo tada odlučio da ovu godinu započne sa zimskim pripremama  u tom mestu u podnožju planine Mučanj.

Klub je na ove pripreme poveo 10 atletičara pionirskog i juniorskog uzrasta, a kao partnerski klub, zajedno sa Panoncima je na pripreme krenuo u Karate klub "Budućnost" iz Alibunara sa Majom Spasojević, glavnim trenerom ovog kluba. Ekipu karatista je činilo 43 sportista i trenera, tako da je druženje i treniranje okupilo preko 50 sportista iuz južnog Banata.

Visinske pripreme u zimskom periodu podrazumevaju podizanje nivoa spremnosti i kondicije koje će sportistima biti potrebna na predstojećim dvoranskim atletskim takmičenjiama ali i borbama karatista u salama. Ova saradnja dva kluba je započela 2021. godine prilikom organizacije prvog "Fox Trail-a" kada je Karate klub "Budućnost" iz Alibunara masovnim učešćem podržao ovu sportsko-turističku manifestaciju. Atletičari su imali priliku da odrade visinske pripreme na idealnoj lokaciji i da treninzima dugog trčanja i uzbrdica poboljšaju svoju formu i kondiciju.

Predsednik Ak Panonija i glavni trener Saša Stojilović je veoma zadovoljan ovim sedmodnevnim pripremmama a po povratku je izjavio da je sve proteklo u najboljem redu i da će se panonci svakako ponovo vratiti u Katiće ali i da će naredne godine po svoj prilici biti i organizatori TRAIL trke na Katićima u saradnji sa Savezom za fitnes i rekreaciju Srbije uz podršku generalnog sekretara saveza Dragana Tomaševića.

Tim Panonije na ovim pripremama činili su Valentina i Vladimir Mirkov, Nina, Zandi i Lajči Štrkalj,  Isidora Pavlović, Petar Sekulović, Aleksandar DugiĆ, MArko Stojilović i gost iz Srbobrana Emil Papek.

Odmah po povratku sa priprema AK Panonija je stekla i drugog člana iz svojih redova u "Klubu 100 maratona" time što je nakon LJiljane Tasić i Željko Zeljković 16.01.2022. istrčao u Sarajevu svoj stoti maraton.

UO AK Panonija će tim povodom posebno nagraditi ovo dvoje maratonaca i ambasadora Pančeva i Srbije, promotera trčanja i zdravog načina života ali i humanitaraca koji su svoj trčanjem puno puta pomogli one kojima je ta pomoć bila tada najpotrebnija - istakao je sportski direktor kluba Aleksandar Dragojević.

 
MarketingNajnovije vesti