Marija i Cvele u Trebinju
Sport

ATLETIKA: Sjajni rezultati mlade Pančevke na nastupima u Bosni i Hercegovini

Izvor: 
013info Pon, 12/10/2020 - 19:25

Proteklih sedam dana trenutno najbolja atletičarka Pančeva Marija Mrkela boravila je u Bosni i Hercegovini na dva pozivna takmičenja.

Prvo takmičenje je bio seniorski međunarodni atletski miting u Zenici na kojem je Marija trčala 400m. Ona je trku istrčala za 57,85 i završila je kao četvrtoplasirana. Dva stota dela sekunde su je delila od bronzane medalje.

- Vreme je bilo izuzetno loše sa jakom vetrom i kišom a temperatura 12 stepeni. Nikako joj nije ,,legla“ trka kao ni većini takmičara tako da ni približno nije istrčala zbog takvih uslova kako smo očekivali, kaže Marijin trener Ljupčo Cvetkoski.

Nakon ovog takmičenja Marija je otputovala u Trebinje na poziv selektora za mlađe uzrasne kategorije Republike Srpske na Prvenstvo za pionire Republike Srpske.

Marija je pozvana u Trebinje zajedno sa reprezentativkom iz Čačka Ivanom Ilić.

Ona je u nedelju 11.oktobra nastupila u trci na 300m i pobedila je sa fantastičnim rezultatom od 40,25 što je njen lični rekord i vrlo blizu državnog rekorda koji je 39,87.

- Fantastična trka Marije oduševila je sve prisutne. Ona je oborila rekord staze i prvenstava Republike Srpske a po rečima organizatora pitanje je kada će taj rekord neko dostići, objašnjava Cvetkoski.

Marija Mrkela je trenutno u top formi i da nastupi na još nekom takmičenju rekord bi sigurno bio u njenom vlasništvu.

- Međutim, Marija je atletičarka stvorena za velike rezultate i takav talenat se mora sačuvati . Odlučili smo da je ovo poslednje takmičenje za nju u ovom delu sezone i da posle kraće, zaslužene pauze počinjemo pripreme za narednu sezonu u kojoj Marija po prvi put ima pravo nastupa u reprezentaciji Srbije. Očekuju je Prvenstvo Evrope za mlađe juniore a vrlo je blizu i svetsko prvenstvo  za starije juniore. Zato je potrebno posvetiti se ozbiljnu pripremnom periodu da Marija na tim takmičenjima zablista punim sjajem, kaže Cvetkoski.

 
MarketingNajnovije vesti